Refshalevej 183. En grå tårnhøj betonbygning og en lillebitte dør. Det er vores første gang og vi ved ikke helt, hvad vi skal forvente, da vi går ind af den beskedne dør til den første undervisningstime i skateboard hos Sk8school. Viggo (7 år) og Flora (9 år) er ikke bare nybegyndere, de har faktisk aldrig nogen sinde stået på et skateboard.

Vi føler os meget grønne og lidt udenfor, da vi træder ind i den store hal, hvor vi bliver mødt af lyden af hjul, der suser frem og tilbage over ramperne. Her er råt, og koldt, og fyldt med børn der suser afsted på hjul. Der er flest på trixløbehjul men også både store og små skatere. Og wow hvor de er seje - der bliver lavet vilde hop på ramper, seje tricks og vendinger i luften.

I fuldt udstyr og med vores billet til den første time møder vi Jens, som skal lære Viggo og Flora at stå på skateboard. De er benovede over al den action omkring dem, men den giver dem også lyst til at lære noget - og helst i en fart. Det er som bambi på is, da de starter med overhovedet et finde balancen og slappe af på skateboardet. Børnene er iklædt hjelm og fuldt beskyttelsesudstyr og det er helt nødvendigt. De vælter og falder hele tiden. Rejser sig og er på igen. De vil lære det. Jens er sød. Han er tålmodig og pædagogisk - og så viser han nogle vildt seje tricks, som de jo gerne vil lære at gøre efter. Skating har bare noget cool over sig, en energi, noget med fart og sejhed, på den gode måde, som børnene er draget af.  

 

At se de andre børn skate rundt er en stor motivation. Der er en energi i rummet, der bare er rigtig god. Der bliver ikke blæret, men der bliver øvet og svedt, og det er sejt at se på. Man kan kun få lyst til at gøre det efter. Så hver gang de falder, er de på igen. Et par gange mister de tålmodigheden, de vil det hele nu. Efterhånden som de har balancen bliver de mere modige og tør tage fart på.  Og efter en time har de lært at stå, uden at falde, og glide lige så langsom op af rampen uden af falde. 

På vej ud køber vi et klippekort - vi kommmer snart igen og lærer mere!

OBS! For de voksne: Husk varmt tøj og måske en thermokande med kaffe - der er meget koldt i hallen, når man ikke bevæger sig.

FAKTA SK8SCHOOL 

Skaterbutikken Mills står bag skaterskolen Sk8school. 

Sk8school holder til på Refshalevej 189, 1432 København 

Der er undervisning hver søndag med løbehjul kl. 10-11.30 og skatebarod kl. 11.30-13

Pris: 100 kr eller et klippekort med 6 gange til 400 kr. Tilmelding foregår på deres facebook side: https://www.facebook.com/TeamMillsSk8school