Børn i byen har anmeldt Sofus & Månemaskinen, som er en ny interaktiv børnebog udviklet af Malte Burup.

Bogen indeholder over 100 rim, kombineret med flotte illustrationer, musik og interaktive elementer. De fine rim er indtalt af Lars Knutzon, som mange af os kender som Sofies farfar fra DR-julekalenderen ”Tidsrejsen”.

En dag bryder solmaskinen sammen, og skovgnofen Sofus må bygge en rumraket og drage på en farefuld færd for at reparere solmaskinen. Undervejs møder han robotten Zum-Zum, der sammen med læseren skal hjælpe Sofus, så det igen kan blive dag på skovplaneten.

Sofus & Månemaskinen er en super fin app, som rammer bredt. Bogen egner sig fremragende som både højtlæsning og oplæsning, og den er alle tiders underholdning for både børn og voksne. En god detalje er, at man kan springe i kapitlerne, så man kan genoptage fortællingen, hvor man slap.  

Musikken er fin og absolut til at holde ud at høre på i længere tid af gangen. Et plus, da fortællingen varer ca. 30 minutter fra start til slut. Bogen er bygget op omkring 3 kapitler, der hver især indeholder 19 scener. Alle scener er fuldt animeret, med indbyggede interaktive elementer, så ungerne selv skal interagere med appen, og f.eks. åbne en dør

Sofus & Månemaskinen er en absolut anbefalelsesværdig interaktiv børnebog. Vi har haft stor fornøjelse af bogen, som vi både har brugt som højtlæsning og fået læst op af hyggelige Lars Knutzon.

5 ud af 5 stjerner: ★★★

Sofus og Månemaskinen kan hentes i AppStore og GooglePlay
Pris: 29 kr.
Alder: 6-8 år