Vi er kørt mod nord. Vi er kørt så langt op i Norge, at vi ingenting genkender. Heller ikke os selv. Med bilen fuld af unger, møder vi den norske natur.

Allerede første morgen på fjeldet står børneflokken og skuer udover sæteren og vidderne. Med let tvivl i stemmen råber de i kor på deres bedste norske ”Køer…” Så står de lidt og venter. Men ikke ret længe, for til deres helt store overraskelse går bjælder og brølen hurtigt i samklang, og snart vender flokken af køer tilbage til gården. Det er vildt. Og det er resten af ferien i den norske nationalpark Rondane også.

LÆS OGSÅ: Se sæler på Fanø

Vi bor i en lille primitiv træhytte. Koldt vand og das. Bål udenfor, gasblus indenfor. Ingen el. Alligevel er vi glade. Der er flere af den slags små træhytter spredt i landskabet rundt om hovedgården, Bergseng Sæter. Og på den store gård findes det varme bad og alle faciliteter.
Vi er langt over trægrænsen med kun lave vækster for vores fødder. Vi kan se mange kilometer ud i landskabet. Klipperne er rå og dækket i mos i gule, røde og grønne farver. Kilderne klukker og fører smeltevandet ind i sommeren. Fjeldtoppene stikker op og ligger nøgne side om side. Et magisk månelandskab omgiver os, og langt derude løber de vilde heste. Køer og geder bjælder roligt omkring.

LÆS OGSÅ: Getaway på krydstogtskib

Der er kun naturen. Der findes ingen iPads. Der findes ingen telefoner. Der findes kun dolke, der kan snitte i træstykker, fiskestænger, der kan fange fisk og så elven. Den kan ungerne sidde på hug og kigge ned i i timevis, mens den klukker af sted. Måske findes der en sten, de kan kaste i den.  Børnenes virkelighed er forandret. De virker som om, de har glemt, at deres liv nogensinde har været andet end at se ned i bæk.
Rondane er et fantastisk stykke vild norsk natur, et vildt sted at holde sin sommerferie.Bergseng Sæter

Bergseng Sæter er et familiedrevet sted. Det perfekte overnatnings- og feriested for familien med børn. Et oprindeligt landbrug med hovedhus og mange små sæterhuse, som er til leje. Bergseng Sæter er lækkert. En lille luksus langt oppe i fjeldet, hvor tankerne om bæredygtighed har gjort solceller til en væsentlig energiforsyning. http://www.bergsengseter.no/

Rondane er et fjeldområde øst for Guldbrandsdalen i Norge. Rondane blev i 1962 Norges første nationalpark og dækker et område på 963 km².
Der er ti fjeldtoppe Rondane som er over 2000 meter over havet. 
Kilde: Wikipedia

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.