Gutterne bag far-bloggen DaddyO.dk giver dig her deres 5 tips til vuggestuestart. Hvis du følger deres gode råd, lover de (med ama’r halshug og alt det dér), at vuggestuestarten nok skal blive helt okay. Men husk - som de selv siger - de er ikke eksperter. I noget. Overhovedet.

Min søn var lille, da han blev født, og mindede mest af alt om en grillkylling. Nu er han lidt over 8 måneder. Han har en lille vom og tykke lår. Og nåh jo, så er han også lige begyndt i vuggestue. Junior er ikke bare baby længere. Nu er han fandeme vuggestuebarn. Det er en kæmpe omvæltning for ham. Han stopfodres konstant med nye indtryk. Men omvæltningen er sgu også stor for hans far (og mor). Det er mærkeligt, at han er vuggestuebarn, og at der nu er fremmede mennesker, der trøster ham, putter ham og tænker ”åh, for helvede da”, når han velsigner verden med en håndgranat i bleen. 

1. Ha’ tid til indkøringen
Hold ferie, vær på barsel, vær arbejdsløs eller noget helt fjerde, når den lille skal starte i vuggestue. Lige meget hvilken løsning du vælger, så er det bare sindssygt vigtigt, at du ikke har travlt, når du afleverer og henter. Og for det nye vuggestuebarn er det nok også lækkert med korte dage i starten af vuggestuekarrieren. 

2. Ha’ overskud i budgettet
Det er altid lækkert at have overskud i budgettet, men det er altså virkelig lækkert at have overskud i budgettet, når ens afkom starter i institution. For der skal med garanti købes et eller andet nyt, hvad enten det er strømpebukser (ja, det går drenge åbenbart også med), flyverdragt eller sutsko.    

3. Skriv navn i ALT
Selvom babytøj er virkelig småt, så er det stadig vanvittigt dyrt. Sørg for at skrive navn i alt juniors tøj, for det kommer til at ruinere din lille familie, hvis der konstant skal investeres i nyt babygear. 

4. Giv tryghed med i vuggestue
Vuggestuen kan være et skræmmende sted for en person på cirka 10 kilo. Derfor er det vigtigt, at det bitte menneske har et eller andet med, som han/hun er tryg ved. Det kan være en sut eller en bamse. Og det kan også være noget så dyrt som en voksipose – det erfarede jeg på den hårde måde. 

5. Nyd friheden
Det er helt ufatteligt hårdt arbejde at være forælder til et lille menneske. Og derfor er det også ekstremt vigtigt, at du nyder den pludselig frihed, der opstår, når du sender dit afkom i vuggestue. Sov, se Netflix, spil FIFA, drik kaffe!

 

TIP! Du kan læse flere nyttige far-tips og mere om livet som far på DaddyO.dk.
DaddyO.dk er til kommende og nuværende fædre og er et projekt, som er sat i søen af Kasper og Laus – to drengerøve og barndomsvenner – der begge blev fædre for første gang i 2014 til henholdsvis Viggo og Arthur.

Foto: Kaaresmith.dk