Julen er ovre, men juleknas, andesteg, konfekt og kager er på en eller anden måde blevet siddende og lige de steder, hvor det ikke skal sidde. Men ikke meget længere! Vi har nemlig besluttet at skyde året i gang med en sportsferie på Fuerteventura’s stort anlagte sportsresort, Playitas. Missionen er at lade børnene opleve glæden ved sport og fysisk udfoldelse oven på julens magelige dage.

Børnene tripper forventningsfulde, da vi ankommer til hotellet, og vi glæder os afsindigt til at pakke kufferten med sportstøj og løbesko ud. Vi har booket en villa i udkanten af resortet, og er alle overvældede af begejstring fra første øjeblik, vi træder ind af døren. Her er plads til seks personer i den moderne indrettede villa med egen opvarmet pool og en storslået udsigt over vulkanlandskabet. Børnene hopper i vandet med det samme og stråler om kamp med solen. Det er 20 grader og vi elsker det!

Masser af action
Vores plan er at vi både vil løbe, køre mountainbike, spille badminton, svømme. Vi vil det hele, for der er et væld af aktiviteter at vælge imellem på Playitas. Personale og instruktører er super imødekommende og kan sammensætte programmer efter alle niveauer og individuelle behov.

Det er meget brugbart, da det kan være en mundfuld at motivere tre børn på 7 og en på 9, som alle vil noget forskelligt, men er enige om at råbe rigtig meget av, når en fjerbold rammer i hovedet, mountainbikeruten bliver for stejl eller løberuten for hård. Av råber de – nogle gange også bare for en sikkerheds skyld. Men som dagene går bliver de sejere og sejere, og vi nyder at se dem udfolde sig fysisk. Et særligt hit er vulkanløb, som drengene har lyst til at prøve. Min mand tager udfordringen op, og jeg ser dem først to timer senere. De kommer tilbage med sejr i blikket og fortæller sveddryppende, hvordan de har forceret det hårde månelignende landskab på vejen mod toppen.

 

Buffet med brændstof
Hver dag går med den ene skønne sportsgren efter den anden.  Vi får en sund kulør af solen, havet og af at bruge os selv. Om aftenen er vi sultne som ulve, og restauranten byder på en buffet, der er helt i top. Der er mange børnevenlige retter, men også et hav af lækre hors d'oeuvres, salater, grillet fisk og magert kød. Mange professionelle sportsfolk træner nemlig på resortet , og de har brug for at kunne sammensætte menuer med max energi og proteinindtag.  Det er perfekt efter en kalorieholdig julemåned at kunne spise så sundt, og vi lykkes endda med at udfordre børnene med retter, de ikke kender.

 

Fællesskab og nærvær
Efter en uge går turen mod Danmark igen. Ungerne vil ikke hjem og spørger om vi ikke kan komme tilbage i vinterferien, i påskeferien,  i sommerferien – i alle ferier fra nu af og altid. Vi kan i hvert fald love dem så meget, at vi ikke har været på Playitas for sidste gang. Aktiv ferie giver et fælleskab og nærvær i familien, som er det hele værd. Og vi lover os selv at holde fast i glæden ved fælles sport og træning.  Playitas har skudt året i gang med motivationen i top.

Børn i byen var inviteret af Apollo rejser

Playitas

Fuerteventura
Sports- og familieresort som tilbyder 40 forskellige sportsgrene. Tennis, cykling, svømning, fitness etc. 
Se www.apollorejser.dk

Kids Sports Academy

I skolernes ferier tilbyder Playitas et flot og gratis sportsprogram til børn fra 5-15 år, inddelt i aldersgrupper. Der er tennis, boldspil, svømning, golf, minigolf og konkurrencer. Der er altid skandinaviske guider hos børnene.