Det skal I bruge:
50 g gær
100 g smør
4 dl sødmælk
1 æg
1 dl rørsukker
1-2 tsk salt
850 g hvedemel
½-1 g safran
Sådan laver I bollerne:
Smuldr gæren i en stor skål. Smelt smøret i en gryde og hæld mælken i. Hæld derefter mælkeblandingen (den skal være fingervarm) over gæren, så den opløses.
Rør æg, sukker, safran og salt i dejen og tilsæt melet lidt ad gangen. Når dejen kan æltes, så den slipper fingrene, skal der ikke mere mel i. Lad dejen hæve et par timer. Ælt dejen og tænd ovnen på 200 grader.
Tril tynde pølser i fingertykkelse og sno/form dem i snirkler – en s-form, hvor enderne ruller op, er nem.
Sæt s’erne på en bageplade og lad dem hæve i ca. 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og pynt med rosiner i samlingerne. Bag i 10-12 minutter til de er smukt gyldne.
Opskrift og fotos: Katrine Hemmingsen.