Er Rom sjov for børn? Rom er kultur og historie, ja. Og når man har ungerne med, ændrer den klassiske historiefortælling sig. Vi besøgte fem ting i børnehøjde.
Jo bedre børnene er forberedt, jo sjovere er det for dem at se seværdighederne i Rom. Genkendelsen er i sig selv er guld værd, når oplevelsen skal være særlig.

Colosseum
”Er det dernede tigrene var i bur?”, udbyder den 7-årige og peger ned i Colosseums undergrund. Hun har set klip fra filmen Gladiator, inden vi tog til Rom. Vildt og blodigt. Og som vi står her på balkonerne i den enorme bygning, bliver den meget levendegjort af børnene indlevelsesevne. Colosseum er et must med børn. Gå derhen eller tag metroen.

Sandhedens mund
Bocca della Verità, sandhedens mund kan være ekstremt uhyggelig for de små. Man stikker sin hånden ind i munden og tænker på noget sandt. Hvis det viser sig ikke at være sandt, vil hånden blive hugget af. Børn og barnlige sjæle kan få adrenalinen op, og måske især hvis en voksen ”lige” kommer til at kradse lidt i en lille hånd inde i gabet. Findes i kirken Santa Maria in Cosmedin.

Campo dei Fiori og Piazza Navona

Pladserne i Rom er blankslidte af alle tiders fodsåler. Lad ungerne løbe. Her er ingen biler og mens forældrene slapper af på caféen, kan de små udforske skulpturerne på springvand, kaste en mønt i fontænen og måske helt selv gå hen og købe en blød italiensk is, sidde på en trappesten og forundres over verden, der passerer.  
Campo dei Fiori har madmarked det meste af dagen, et godt sted at lade de små gå på indkøb.

Peterskirken

Alene det, at det er verdens største kirke, gør indtryk på de små. Kom når de åbner, så glider køen hurtigst og børnebenene er stadig friske. Vi havde sørget for, at ungerne kendte Michelangelos ”Pièta” hjemmefra, så spændingen steg, og jagten gik ind, da vi trådte ind i det enorme kirkerum. Bagefter får de til selv lov at købe en souvenir fra kirken.

Knoglekirken
Engang måtte man udsmykke krypten under en kirke med menneskeknogler. Og børnenes øjne bliver runde af et besøg i Santa Maria delle Concezione, hvor hvælvinger og vægge er pyntet med mønstre af ryghvirler, lårbensknogler og kæber fra 4000 kapuciner-munke. Det er vildt og utroligt for både børn og voksne, og minder os om, at vi skal alle skal dø. Metro Barberin.i