Miro, Monet og Picasso. Der er stor kunst ude i Europa. Og noget af det findes i de små perler af museer. Her kommer tre forslag til museer, hvor du kan se på kunst med dine børn. 

Monet i Paris
Engang havde vi alle tryk af åkander på væggene. Nu lærer ungerne om dem i skolen. Monets åkander i det lille Orangerie i Tuilerierne i Paris er en vidunderlig perle at dvæle i sammen med børnene. Træd et skridt væk fra storbyens hektiske rytme og ind i roen ved de enorme malerier af åkander i smukke ovale rum. Lad børnene medbringe tegneblok eller notatbog og forsvind ind i lærrederne sammen med dem. De er meget smukke. Bagefter venter pandekager i parken.
Jardin des Tuileries, Paris

Picasso i Malaga
Den store kunstner, Picasso’s, fødeby Malaga fik for få år siden et siden et stort ny museum midt i den gamle bydel. Malerier og skulpturer spænder fra kunstnerens ”blå periode” over kubismen og surrealismen, og hans ekspressive periode i 1940’erne. Et meget, meget fint museum, som børnene vil have stor glæde af at se.  Der er en stor permanent udstilling og skiftende særludstillinger. Museet har både café og lækker museumsbutik.
Calle San Agustin 8, Malaga

Mirò i Barcelona
Surrealistiske malerier og skulpturer i tusindtal. Både indendørs og udendørs. Den catalanske kunstner Mirò har et flot museum i Barcelona, som i høj grad fortæller børn og barnlige sjæle, at rammerne for udtryk er brede. Der er friske farver og sjovt og naivt udseende figurer, lige til at tegne efter i sin malebog. Mirò museet ligger på toppen af bakken og indbyder til eventyr til sanserne.
Parc de Montjuïc s/n, Barcelona

Kend kunsten før besøget.
Genkendelse er supervigtigt, når børnene skal med på kunstmuseum. Så kig i kunstbøger eller søg malerier og skulpturer på nettet, inden I rejser. Fortæl børnene historier om kunstværkerne og fokusér på ganske få, og sørg for finde ud af, hvilke værker der findes netop på det museum I skal besøge. Så bliver glæden ved genkendelse stor og smittende hos børnene, når de ser originalen.

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.