Sommerferien giver rig mulighed for at bruge nærvær til at styrke det gode samvær og selvværet hos dit barn. Men når man holder ferie derhjemme kan det være svært ikke at falde ind i dagligdagens rutiner.
Holder I lowbudget-ferie derhjemme i år, giver vi jer her 7 tips til at få en ferie med mere nærvær, langt fra hverdagens stress og jag.

1. Læg elektronikken på hylden

Forsøg at lægge mobil, iPad, fjernsyn og spillemaskiner på hylden. Det kan være svært for både du og dit barn, men elektronikken er en af de største trusler mod nærværet, da den skaber en distance til den virkelige verden og de mennesker man er sammen med.

2. Leg sammen 

Brug minimum 30 minutter om dagen på at lege med dit barn. Lad barnet vælge hvad I skal lege. Selv simple lege styrker nærværet, det behøver altså ikke være noget kompliceret. Brætspil er for det meste en sikker vinder for både børn og voksne.

LÆS OGSÅ: Opskrift: Sunde dadelkugler

3. Lav mad sammen

Tag dit barn med i køkkenet. De fleste børn er vilde med at få noget ansvar, og at hjælpe med madlavningen. Og så er det jo ekstra spændende, og anerkendende, at spise noget man selv har været med til at lave. Især hvis mor og far roser det.

4. Tag på ture 

Tag ud og benyt byens mange tilbud. I kan f.eks. tage ud og fange krabber, gå på geocaching, smutte på stranden eller prøve en ny legeplads af. Få flere bud på aktuelle sommerfornøjelser i Aarhus her.

5. Brug naturen 

Aarhus er fyldt med små grønne oaser så som Marselisborg Mindepark, Botanisk Have, Rådhusparken og Universitetsparken. Gå en lang tur i skoven/ved vandet/ved søen. Naturen er en god ramme for nærvær, da den har en beroligende effekt på vores krop og tanker. 

LÆS OGSÅ: De bedste isbarer i Aarhus

6. Slå telt op i gården

... eller i bedsteforældrenes have. 
At slå telt op i er en klassiker som de fleste børn er vilde med. Teltet får ferien til at virke som en lille campingtur, og børnene kan bruge timer på at lege i det, sågar sove i det hvis I/de har mod på det.

7. Lav bål 

Endnu et campingagtigt tiltag er det at lave bål på nogle af byens bålpladser. Bålet giver mulighed for at sidde omkring det og fortælle historier, I kan eventuelt skiftes til at digte videre på hinandens historier. Derudover kan i bage snobrød på pinde I finder i haven.