Brug weekenden i Københavns Kulturkvarter og oplev hele Danmarks fortid, nutid og fremtid inden for en radius af blot 10 minutters gang. Vi guider jer afsted lige her!

Annonce for Københavns Kulturkvarter

Thorvaldsens Museum: Storslået arkitektur og skulpturer

Hvor? Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K

Vis ungerne storslået arkitektur, skulpturer og fascinerende farvekombinationer, når I med et besøg på Thorvaldsens Museum bliver klogere på den danske billedhugger Bertel Thorvaldsen, der var en international superstjerne i 1800-tallets Rom. Se mere her

Nationalmuseet: Ny udstilling, rundvisning i mormors barndom og skattejagt 

Hvor? Ny Vestergade 10, 1471 København K

Besøg hele Danmarks museum og få styr på Danmarkshistoriens højdepunkter. Lige nu kan I oplevele den nye udstilling ”En Skat til Danmark” og træde ind i danskernes hverdag. I kan synge ørehængere på grandprixscenen, smide jer i vandsengen, lege med Lego og slå jer ned med brætspil og gamle radioprogrammer i dagligstuen. I kan også dyste mod hinanden i familieskattejagten og tage på rundvisning i 1950erne, da mormor var en lille pige. Se mere her.

Teatermuseet i Hofteatret: Kom med bag scenen

Hvor? Christiansborg Ridebane 18, 1218 København K

Hofteatret er 250 år gammelt og Danmarks ældste teaterscene. Her må små og store færdes frit rundt. I teatermuseet i Hofteatret finder I historiske kostumer, plakater, lydoptagelser, film og gamle lydmaskiner, som I gerne må prøve. Se mere her.

Rigsarkivet: Dyk ned i Danmarkshistorien

Hvor? Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K

Lad ungerne dykke ned i det danske samfunds udvikling i Rigsarkivet. Her er historier om høj og lav, om hverdagsliv og Danmarkshistoriens store begivenheder, og I kan opleve skiftende udstillinger og aktiviteter året rundt. Mangler I en brik i familiepuslespillet? På Rigsarkivets læsesal er der gratis vejledning. Se mere her.

Ny Carlsberg Glyptotek: Fascinerende for små og store

Hvor? Dantes Plads 7, 1556 København V

På Glyptoteket finder I en enestående blanding af kunst, smukke arkitektoniske rammer og en fantastisk historie, som hele familien vil fascineres af. Gå på opdagelse i museet med "Glypto-legene", som handler om at opleve kunsten og huset på nye måder, få ro på, koncentrere sig og måske få et godt grin. Se mere her.

Kongernes Lapidarium: Imponerende skulpturer

I det gamle Bryghus’ rustikke hvælvinger står 384 skulpturer af sten og gips fra 1500-1700-tallet. De er alle indsamlet fra de kongelige haver, pladser og slotte. Her har de stået og kastet glans over kongemagten, indtil tidens tand truede med at udrydde dem. Før var de gemt væk i depoter rundt i landet, hvor de ikke kunne beundres og studeres. Nu står de frit fremme, og nysgerrige kan komme helt tæt på originalerne eller gipsafstøbninger af kongernes statuer og skulpturer. Se mere her.

Nikolaj Kunsthal: Fantasifulde værker i børnehøjde

Hvor? Nikolaj Plads 10, 1067 København K

Besøg Nikolaj Kunsthal i den gamle Sct. Nicolai Kirke og oplev samtidskunst i unikke historiske omgivelser. Lige nu kan I tjekke udstillingen "Flipperoraklet i Panoramaarkaderne" og gå på opdagelse i en forunderlig verden af kunstneriske opfindelser bygget af genbrugsmaterialer. Se mere her.

Kunstforeningen GL STRAND: På opdagelse i kunsten

Hvor? Gammel Strand 48, 1202 København K

Tag en pause fra Københavns sprudlende centrum i Kunstforeningen GL STRAND, hvor I kan gå på opdagelse i billedkunsten, finde inspiration i bogcaféen og slappe af i den hyggelige gårdhave. Glæd jer til værker af de fremmeste billedkunstnere i krydsfelterne mellem billedkunst og teater, film, design og mode. Se aktuelle udstillinger her.

Krigsmuseet: Dyk ned i krigshistorien

Hvor? Tøjhusgade 3, 1220 København

Tag ungerne med på Krigsmuseet og oplev, hvordan det er at være dansk soldat udsendt til Afghanistan. Du kan også se en kampvogn og kanoner, der fortæller om danmarkshistorien, rustninger fra 1500-tallet, et samuraisværd og meget mere. Se mere her.

Tivoli: Magi og eventyrlige oplevelser

Hvor? Vesterbrogade 3, 1630 København V

I den gamle forlystelseshave Tivoli blandes vilde og stille forlystelser med smukke omgivelser, eventyrligt lys og eksotiske bygninger. Ikke to dage er ens, for mens årstiderne skifter, skifter Tivoli udseende, og der er hele tiden nyt at opleve. Se mere her.

Københavns Stadsarkiv: Bliv klog på byens slægtshistorie

Hvor? Københavns Rådhus, 1599 København V

Københavns Stadsarkiv indsamler arkivmateriale fra Københavns Kommune og bevarer det for eftertiden. Oplev 40 hyldekilometer arkivmateriale og 3 terabyte data, der svarer til endnu 10 hyldekilometer. Stadsarkivets omfattende samling rummer dokumentation om Københavns udvikling og indbyggere. På læsesalen på Københavns Rådhus kan I udforske byens eller jeres egen slægtshistorie. Se mere her.

Københavns Museum: Fortællingen om Danmarks hovedstad

Hvor? Stormgade 18, 1555 København V

Dyk ned i hovedstadens historie på Københavns Museum, som fortæller historien om Danmarks hovedstad i medrivende udstillinger. Fra de første istidsjægere og de første spor af byen i vikingetiden, over pest, brande og bombardementer til nutidens Christiania. Et absolut highlight er den nye store, interaktive model af byen med panorama. Se mere her

Arkæologisk Værksted: Arkæolog for en dag

Hvor? Stormgade 20, 1555 København

Kom med bag kulisserne og udforsk de mange spændende fund, der hver dag finder vej fra den københavnske undergrund til Arkæologisk Værksted. Her kan I følge arkæologernes arbejde og være med til at vaske, sortere og analysere fundene og få en snak med museets arkæologer. Se mere her

Folketinget: Kom tæt på demokratiet

Hvor? Christiansborg, 1240 København K

Lad familien besøge Folketinget og komme helt tæt på det danske demokrati. Fang et stille øjeblik i bibliotekshaven eller bliv klogere på demokratiets historie og det danske folkestyre på en omvisning. Se mere her.

Den Sorte Diamant: Store udstillinger

Hvor? Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K

Den Sorte Diamant er en imponerende tilbygning til Det Kgl. Bibliotek, der byder på både kulturoplevelser og historie. Her kan I opleve et varieret koncertprogram og udstillinger, tage et hvil i cafeen med den dejlige udsigt over vandet eller gå på opdagelse i butikken på Den Sorte Diamant. Se aktuelle børneaktiviteter her

Dansk Jødisk Museum: Fortællingen om jødisk liv i Danmark

Giv børnene et nyt blik på Danmarkshistorien. Her finder I 400 års historie om jødisk indvandring til Danmark. Det er fortællinger om integration, assimilation, konflikter og rummelighed formidlet i en smuk og udfordrende arkitektur. Indgangen til museet finder I i Bibliotekshaven, den grønne oase i hjertet af Kulturkvarteret. Se mere her.

Dronningens Christiansborg: På spøgelsesjagt i ruinerne

Hvor? Prins Jørgens Gård 1, 1218 København

Tag på kongeligt besøg på Christiansborg Slot, der fungerer som dronningens arbejdsslot. Se hvor dronningen afholder audiens, gallamiddage og modtager statsbesøg. Besøg Det Kongelige Festkøkken, gå under jorden og udforsk ruinerne af tidligere borge og slotte eller besøg slotskirken. Se mere her. 

BLOX: Leg & kultur

Hvor? Bryghusgade, 1473 København

BLOX er Københavns nyeste kulturdestination, der med sin placering på havnefronten er tænkt som en by i byen, hvor I finder både kultur, mad, motionsmuligheder mm. Foran BLOX kan I lege løs på den udendørs legeplads, imens I skuer udover vandet. Se mere her

Dansk Arkitektur Center: Arkitektur i børnehøjde  

Hvor? Bryghusgade 10, 1473 København

Kom og oplev Kids’ City, når mørket sænker sig over udstillingen. I hele efterårsferien bliver dag til nat i Kids’ City, og spøgelser og edderkopper titter frem fra nattens mulm og mørke. Husk også at snuppe en tur i den 40 meter lange rutsjebane og at nyde et lækkert måltid i cafeen øverst oppe. Se mere her.

Oplev Københavns Kulturkvarter

Københavns Kulturkvarter udgør byens kulturelle centrum og rummer i alt 19 af byens ældste og mest attraktive kulturinstitutioner, der sammen med de demokratiske institutioner rummer en lang række oplevelser og indtryk for alle aldre.

Her er der masser af spændende viden om fortidens, nutidens og fremtidens København og Danmark, og går man en tur i området, vil I opdage hemmelige oaser og ukendte smutveje mellem de flotte bygninger fra det gamle København. Alt sammen indenfor en radius af blot 10 minutters gang.

Få overblikket over events i Københavns Kulturkvarter i kulturkalenderen her.

Fotos: 1) Thorvaldsens Museum 2) Nationalmuseet - Büro Jantzen 3) Teatermuseet i Hofteatret 4) Rigsarkivet, Mads Neuhard 5) Ana Cecilia Gonzalez © Ny Carlsberg Glyptotek 6) Nikolaj Kunsthal 7) Nationalmuseet - Jim Lyngvild 8) Anders Hviid Dinesen 9) Krigsmuseet 10) Tivoli - Christoffer Anias Sandager 11) Københavns 12)  Folketinget: Christoffer Regild  13)Den Sorte Diamant - Laura Stamer 14) Københavns Museum - Adam Mørke 15) Arkæologisk Værksted 16) Christiansborg Slot: Thorkild Jensen 17) BLOX - Rasmus Hjortshøj 18) Dansk Arkitektur Center