Kajak på Sognefjorden med familien. Norge er ganske fantastisk og indtagende om sommeren. Der er højt til himlen, fjeldene er smukke og kaster magiske spejlbilleder i vandet i fjordene. Der er vilde aktiviteter for familien.


[SPONSORERET INDHOLD]

 

Kamera, telefoner og ure lægges i små vandtætte bokse og fæstnes til kajakken. Tæerne er bare og redningsvesten gøres fast. Og så er det bare op i kajakken. På land.

Vi kigger lidt, men den er god nok. To og to sætter vi os i kajakkerne på en lille græsbanke på kanten af Sognefjordens stille vand i den lille by Flåm. Først er der nemlig et mindre sikkerhedskursus. Ikke i grønlændervending, men i hvordan man slipper ud af kajakken, hvis man pludselig skulle hænge med hovedet nedad.

 

Selvom sikkerhedsreglerne er relativt simple, ønsker ingen at skulle ufrivilligt i det ret kølige vand i fjorden. Så vi sidder lidt som landkrabber og bliver testet i manøvrerne. 

Lidt efter er kajakkerne søsat. Kroppen balancerer uvant i fartøjet, mens blikket er stift rettet mod horisonten, og selvom instruktøren har givet klar besked om teknik, går der ikke længe før vandet siler ned inden under redningsvesten. Et forkert greb i pagajen og bladet smutter hen over vandoverfladen, så vandet sprøjter på styrmanden.


Og så kommer roen. Fornemmelsen af at glide lydløst hen over fjeldspejlet. Tinder og skråninger gengives så klart, at man skulle tro at verdenen fandtes i dobbelt version. Stilhed.

Der er et par unger med på turen, en hos mor og en hos far. De sidder begge to forrest og holder udkig. Den voksne sidder bagest og sætter fart gennem vandet og følger kursen. Ungerne er musestille. Med et smil i kinderne. 
Vi padler ud til pynten, tæt på fjeldet side og føler os små. Børnene endnu mindre. De forsøger at padle, med mindre held. Helst vil de bare ”være med” på dette magiske eventyr.
Og stolte er de, da vi lander på stranden igen efter halvanden times tid på vandet. Trætte og våde. Omgivet af de smukkeste fjelde.
www.seakayaknorway.com

Kajak med familien
Børnene skal være store nok til at holde sig i ro under et par timers sejlads.

Hvordan kommer vi til Flåm?
Fra Bergen kører toget til Myrdal og derfra kører den historiske jernbane, som kører ad stejle strækninger til Flåm i bunden af Sognefjorden. Man kan også cykle et stykke at den gamle Rallarvegen og ende nede i Flåm. Man kan naturligvis også komme til Flåm med bil.

Hvor kan vi overnatte?

I Flåm ligger Fretheim Hotel, som også har historisk indrettede værelser og stabburet, som kan huse den store familie.
www.fretheimhotel.no

Børn i Byen var inviteret til Norge af www.visitnorway.com

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.