Er ungerne ved at være trætte af de samme, kedelige rugbrødsmadder? Få tips til en anderledes og sund madpakke med fuldkorns-wraps - mmm! 

Det kan være svært at lave en sund og spændende madpakke til dit barn 5 dage i ugen. Derfor er det altid rart med lidt inspiration. Denne madpakke indeholder fisk, som de færreste børn får nok af - Sundhedsstyrelsen tipper også om, at vi skal huske fisk i deres 10 nye kostråd.

Brug fisk i ungernes madpakke, så er du sikker på , der får den fisk, som de har brug for. De fede fisk, som fx laks, makrel og sild indeholder masser af omega-3 og d-vitamin, som er vigtig for kroppens nervesystem og immunsforsvar.

Fuldkornswrap medpå madpakken

En fuldkornswrap kan fyldes med forskellige grøntsager, fisk eller kød, så det passer perfekt til en sund og nærende madpakke. Denne madpakke passer også til en aktiv, 5-årig dreng. Juster mængden selv, så den passer til dit barns appetit.

Det skal du bruge:

Til middagsmadpakken

1 tortillawrap, fuldkorn

1 lille spsk. frisk rørt feta eller mager smørost

1 gulerod, groft revet

1 lille håndfuld spidskål, fintsnittet

1 skive koldrøget laks

1 gulerod

4 cherrytomater

4 sukkerærter

1 kiwi

1 skive figenpålæg

LÆS OGSÅ: Frisk hindbær-smoothie

Til eftermiddagsmadpakken:

½ riskiks

En lille klase vindruer

1 skive rugbrød

1 skive ost

5 hasselnødder

LÆS OGSÅ: Opskrift på Choko-rughapsere

Sådan smører du madpakken:

Smør tortillaen med feta. Riv guleroden ud over fetaen og kom det fintsnittet spidskål over. Læg laksen på og rul tortillaen og pak den ind i et stykke bagepapir. Skyl grøntsagerne, skær dem i mundrette stykker og kom dem i en lille bøtte. Skær kiwien ud i både – så er den nemmere at spise for barnet, end hvis den skal spises med ske. Skær en skive figenpålæg og kom det i madpakken. 

Til eftermiddagsmadpakken laves en klap-sammen rugbrød med ost. Skyl en lille klase vindruer og kom hasselnødder i en lille bøtte eller i husholdningsfilm. Kom en ½ riskiks eller 2 små riskiks med i madpakken også.

Husk! Du kan finde endnu flere  ultralækre opskrifter på madbloggen cathrinebrandt.dk