Næsten så langt mod vest, som man kan komme. Blæst på brede strande og særlige Vesterhavsoplevelser. Fanø er et skønt sted for familien.

SPONSORERET INDHOLD

Den vilde strand under den åbne himmel trækker pulsen op med sjove aktiviteter for hele familien. Dragefestivalen er imponerende og stranden en åben racerbane, hvis man vil prøve strandsejlerne. Men der er også en rolig skovlegeplads og bunkere, man kan besøge med børn.

Skovlegepladsen
Midt i klitplantagen ligger den skønneste legeplads. Alting er bygget i træ, både forhindringsbaner og klatrestativer. Der er hyggelige overdækkede grillpladser, kæmpeskulpturer, som ligner skovtrolde, fantasifigurer, og så er der spil.  
Legepladsen er et super hyggeligt sted at holde picnic for hele familien. Medbring dej til snobrød og pølser til at riste. Skovlegepladsen ligger på Fanøs højeste punkt, Pælebjerg.

LÆS OGSÅ: Eventyrlig ferie i Astrid Lindgrens Verden

Blokart på stranden
Det eneste strandsejlads kræver er vind og mod. Og en bred strand. Sådan én har Fanø og øen er et af Europas bedste steder til at suse over stranden for sejl. Der er både blokarts og kite buggys, som puster adrenalinen til vejrs og håret vandret. Blokarten er et køretøj, som drives frem af vinden og som kan køres af børn allerede fra 7-8 års alderen. Men der findes også modeller med to sæder, så der er plads til en forældre.
Der er mulighed for at få instruktion, snak med turistkontoret om det.
Kite Buggyen styres med fødderne og drives frem af vinden i en faldskærm, som holdes i hænderne. Det er vildt.
www.visitfanoe.dk

Dragefestival
Hvert år i juni afholdes Fanø dragefestival, hvor 5000 drageflyvere mødes på den brede strand og sætter deres kæmpestore og farverige drager til vejrs. Det er det vildt og imponerede syn. Tag bilen til stranden og list langsomt i kilometervis forbi dragerne i vinden. De forestiller biler, blomster, monstre og dyr. Mange af dem er hjemmebyggede og der ligger hundredvis af timers arbejde i det. Stop op og tag billeder. Stå ud, når I møder små vind-mariehøns, som hopper på sandet. 
I begyndelsen af august er der Fanø Familie Dragefestival, hvor børnene er i centrum.

www.visitfanoe.dk

LÆS OGSÅ: Fjord og fjeld - eventyr i Norge

Besøg en bunker
Fanø var en del af Atlantvolden under 2. Verdenskrig. Derfor ligger der gamle bunkere langs kysten. Nogle af dem er helt tilsandede og andre er åbne og lige til at gå ind i. Og man behøver ikke være nørd for at tage ungerne med på historisk opdagelsesrejse i og omkring nogle af de 300 bunker, der ligger på Fanø. Der blev også bygget tre kanonstillinger ved Fanø Nord, hvor der er udstilling.

 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

Fotos: Visit Fanø og Line Fjord