Børn i byen giver Rio 2: 5 ud af 5 stjerner *****

Spix Ara papegøjen Blu er tilbage og nyder livet som tam fugl i Rio. Snart begiver han sig til Amazonas, hvor han må vise sit værd overfor svigerfar, familien og en trussel, der helt overgår ham og hans artsfæller … 

RIO 2 er en af biografernes animerede filmtilbud til børnefamilierne denne påske. Der er gensyn med de to Spix Ara papegøjer Blu, der nu har lært at flyve, og hans smukke kone Jewel. Sammen har de fået 3 skønne unger og alle lever med storbyens bekvemmeligheder: TV, iPod og speltpandekager til morgenmad. Hele familien forlader dog de trygge rammer i livlige Rio de Janeiro, da Blu og Jewel ved et tilfælde finder ud af, at de ikke er de sidste af deres art, men at der muligvis eksisterer artsfæller dybt inde i Amazonas jungle.

Modvilligt rejser Blu afsted med familien og lægger (næsten) alle moderne bekvemmeligheder bag sig. Udadvendte Jewel glæder sig derimod til at komme på et nyt og spændende eventyr i den vilde natur. Familien får følgeskab af deres fuglevenner Nico, Pedro og Rafael, der øjner chancen for at finde et eksotisk sangtalent i Amazonas dyreliv til det nært forestående karneval. ¨

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Rejse til Fjerkongens Rige

I Amazonas bliver Jewel lykkeligt genforenet med sin familie og imens Blu kæmper for at være en god, loyal ægtemand og tilpasse sig i den vilde natur, falder resten af familien godt til. Blu er dog oppe imod flere kræfter på én gang: svigerfars forventninger og krav, Jewels gamle flamme – den charmerende Roberto og ikke mindst Blus tidligere fjende Nigel og hans finurlige hævnplaner. Der er dog andre og større kræfter på spil, så spørgsmålet er om et kæledyr fra Rio de Janeiro og hans familie overhovedet kan overleve deres vilde eventyr i Amazonas. 

Tankevækkende & underholdende

RIO 2 gør hvad animerede film gør bedst – præsenterer en fortælling, som er drevet af dyr med menneskelige egenskaber. Det er både underholdende og tankevækkende, at se hvorledes mennesker opfører sig set med et dyrs øjne. Tegnefilmen er på den måde ikke nyskabende og behandler klassiske tematikker som kultur vs. natur, kultiveret vs. primitiv og det onde mod det gode. Som i et ægte eventyr skal vores helt kæmpe for sin udkårnes hjerte og sit kongerige, han skal gå igennem ild og vand og med lidt hjælp fra en god hjælper, får han forhåbentlig en belønning til sidst. 

Medrivende historie med fantastisk musik  

Jeg er vild med RIO 2. Den er underholdende fra start til slut, musikken er fantastisk og de danske skuespiller og musikere, som lægger stemme til dyrene gør det virkelig godt. Tegnefilm med dyr i hovedrollerne er set mange gange før, men ideen med at have to papegøjer, der tilmed er uddøende og bragt i sikkerhed hos en ornitolog i Rio de Janeiro, hvor de lever i sus og dus, er original. Det bliver ikke mindre underholdende af, at hovedpersonen fra den vilde jungle vender tilbage til sit oprindelige habitat, hvor han skal afvænnes den moderne, storbys bekvemmeligheder og blive dus med de vilde dyr i junglen. Det er ligeledes underholdende, når forholdet mellem kultur og natur sættes på spidsen ved at vise hvorledes nogle homo sapiens holder dyr i fangenskab for egen vinding skyld. Der er masser at komme efter i RIO 2, det er let at følge historien og lade sig rive med af den fantastiske musik.