Opgrader ungernes madpakke, gør picnickurven, søndagsbrunchen eller børnefødselsdagen lidt lækrere med de uimodståelige rughaspere med chokolade, mmmm!

Perfekt til madpakke, eftermiddagssnack eller til fødselsdagen

Rughapserne med chokolade er en lækker, smagfuld mundfuld, der kan stille den lille sult og den søde tand, og så mætter de rigtig godt grundet de mange kostfibre. Rughapserne fungerer også godt som et sundt alternativ, når dit barn skal fejre fødselsdag i vuggestuen eller børnehaven. Brug dem også gerne i madpakken eller som en eftermiddagssnack, når du og dit barn kommer hjem fra en lang dag. 

Her får du bloggeren Cathrine Brandts uimodståelige opskrift på de lækre hapsere. 


Rughapsere med chokolade(Ca. 15-20 stk)

Det skal du bruge:

350 dl koldt vand

2dl kærnemælk

5g økologisk gær

175g rugmel

100g hvedemel

10g maltmel (kan udelades)

13g havsalt

200g knækkede rugkerner

125g mørk chokolade af god kvalitet

Hakkede mandler, solsikkekerner eller andet til pynt på hapserne. 

                                                                          Sådan gør du: 

Dag 1:

Bland vandet og kærnemælken i en skål. Opløs gæren heri. Tilføj melet og rør det til en samlet masse. Tilsæt nu saltet. Rør det hele godt sammen - gerne på en røremaskine i ca. 10 minutter. Lad dejen stå tildækket i køleskabet i ca. 24 timer.

Dag 2:

Tænd ovnen på 180grader alm. ovn. Bland den grofthakkede chokolade i dejen. Rør det godt sammen i skålen. Brug to våde skeer til at forme dine rughapsere med. Vend dem i hakkede mandler, solsikkekerner eller dit favorit pynt. Kom rughapserne på en bageplade dækket med bagepapir. Bag dem i den forvarmede ovn i ca. 20-25 minutter.  Lad hapserne køle af på en rist og nyd!

Tip!

Maltmelet i opskriften bidrager med en flot gylden farve til hapserne og en lidt karamelliseret smag. Men det kan sagtens udelades, hvis du har svært ved at skaffe det. Tilføj da 10g hvedemel mere og evt. 2 tsk. brun farin. Chokoladen kan selvfølgelig også udelades, og så kan rughapserne bruges som bolle til en sund sandwich i madpakken eller picnickurven. 

Find mange flere lækre opskrifter på www.cathrinebrandt.dk.