Skovtur på fjeldet, kajaksejlads og en historisk togtur. De norske fjelde og fjorde er magiske og byder på eventyr for hele familien. Børn i Byen rejste rundt og kommer her med 5 tips til eventyr i Norge.
Flyv til Bergen og lej en bil med familien eller tag en lille færge gennem fjordene. Der er uvirkeligt smukt og oplevelserne er helt særlige.
 

[SPONSORERET INDHOLD]

 

En dag i Bergen
Byen i skærgården er lysende fuld af liv med salg af kæmpekrabber på havnen, udsigt til Bryggen, rækken af træhuse på kajen, der er opført i 1600-tallet og en tur op til fjeldet 320 meter oppe med Fløi-banen. For Bergenserne er det et must at gå 7-top-turen, hvor man på en enkelt dag bestiger alle syv fjelde rundt om byen. Men det er ikke for børn og uvante vandreben. Til gengæld er der skønne skovture for familien på toppen af Fløibanen. Blødt mos, rindende kilder og skovsø med grillpladser på bredden. Der er legeplads og aktiviteter for børn.
Tjek http://www.floibanen.no/aktivitetskalender/

LÆS OGSÅ: Eventyrlig ferie i Astrid Lindgrens Verden

Tog til Myrdal på cykel til Flåm
Fra Bergen går toget til Myrdal. Her skifter man til Flåmsbanen, som er en vild og spektakulær togtur, som kører gennem smalle slugter og stejle skråninger. Fra  Berekvam kan man cykle ned af den gamle rallarvegen til Flåm. En let tur på 11 km ned ad bakke gennem et stykke af Flåmsdalen. Eller man kan gå ned og være heldig at kunne plukke vilde hindbær i vejkanten. Cykler skal arrangeres hjemmefra, tjek børnecykler og udstyr. Flåm ligger i bunden af Sognefjorden, helt utroligt smukt.


Kajaktur i Flåm
Vandet i Sognefjorden står helt stille og tinderne fra fjeldet aftegner sig i de smukkeste spejlbilleder. Fra den lille by Flåm kan familien tage på kajaktur. En forælder og et barn i hver kajak og så ud på vandet med en guide. Når padlen stikkes i vandet er kun evighedsfornemmelsen af fjeldene, som forsvinder i vandet tilbage. Der gives instruktion i sikkerhed og teknik inden kajakkerne skubbes ud af bredden. Turen er meditativ og vildt eventyrlig og giver måske lidt vabler på hænderne.
Tjek: www.seakayaknorway.com


Aurlandsdalen vandretur
Kan I gå 20 km? Så tag familien med på vandring fra fjellstuen Østerbø til Vassbygdi i det gamle kulturlandskab. Det tager ca. 7 timer og er en både smuk og udfordrende tur for ben og balance. Stien er mærket af, og i tidernes morgen var det dyrene, der anlagde stien, der hvor det var nemmest at gå. Klipper, små vandfald, en elv i bunden af dalen og en quicklunch i rygsækken. Man kan gå turen i kraftige sko, om end det føles mere sikkert i vandrestøvler. En sjov leg på vejen gennem dalen kan være ”gæt en lort”, for der er mange dyr i området. Men ungerne skal være vant til at gå langt. Meget langt.
Se mere på www.aurlandsdalen.com

Her boede vi:
Kvikne’s hotel i Balestrand. Et badehotel opført i 1752 på kanten af Sognefjord. Herfra sejler hurtigfærgen tilbage til Bergen.

www.kviknes.com

Børn i Byen var inviteret til de norske fjelde af www.fjordtours.com.

Generel information om Norge på www.visitnorway.com og på www.fjordnorway.com

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.