Børn i byen giver Emil og Ida fra Lønneberg: 3 ud af 5 stjerner:***

Animationsfilmen 'Emil og Ida fra Lønneberg' har netop haft premiere i biografer landet over. Filmen er baseret på Astrid Lindgrens bøger og består således af flere små film, plus et par både kendte og ukendte sange. 

Gendkendelige, elskelige figurer

Med skønne Kaya Brüel som fortæller, inviteres vi indenfor i Astrid Lindgrens velkendte univers omkring gården Katholt i Lønneberg, Småland. Emil er filmens omdrejningspunkt, han er i bund og grund en sød og hjælpsom dreng, der desværre alt for ofte kommer galt af sted og derfor havner i problemer. Af samme grund tilbringer Emil mange timer i værkstedet, hvor han snitter sine træmænd, og funderer over livet. Ja, alt er som vi kender det (og forventer) i 'Emil og Ida fra Lønneberg':  Far Anton bliver stadig rasende over Emils skarnsstreger, Line vil stadig gerne giftes med Alfred og Tyttebær-Maja fortæller stadig skrækhistorier til Katholts beboere.

LÆS OGSÅ: De 5 indendørs legepladser 

Tro mod den originale fortælling

Mine børn er store fans af Astrid Lindgrens bøger, og det var derfor med en vis portion forventningsglæde, at vi satte os tilrette i biografsæderne. Egentlig var jeg bekymret for, om filmen blot ville være en kedelig gentagelse af de velkendte film og fortællinger om Emil fra Lønneberg. Disse bekymringer blev dog gjort helt til skamme. ”Emil og Ida fra Lønneberg” præsenterede os for nye historier om de to søskende og er en super fin film. Stilen minder om filmene ”Mor Muh og Krage”: enkel, sød og charmerende. Jeg er især glad for at tegnefilmen er tro mod de søde tegninger af Katholts beboere, som vi kender så godt fra bøgerne. Emil ligner Emil, Alfred ligner Alfred og Katholt ligner Katholt. Og det skal der, efter min mening, ikke laves om på. 

LÆS OGSÅ: De 5 gratis apps 

Mest for de mindste

Det er helt klart min opfattelse, at filmen primært henvender sig til de alleryngste biografgængere og deres forældre. Min ældste datter på snart 7 år kedede sig i hvert fald bravt under det meste forestillingen.

 

LÆS OGSÅ: De 5 børnefødselsdage

 

 

INFO: Filmen om Emil og Ida fra Lønneberg havde premiere den 23. Januar, varer 62 minutter og har stemmer fra bl.a. Kaya Brüel, Vibeke Hastrup og Cecilie Stenspil.