Børn i byen anmelder Tad Stones: 4 ud af 5 stjerner ****

Humor, spænding, finurlige karakterer og smukke billeder. Tad Stones er virkelig god underholdning for hele familien og fuldt ud på højde med de store amerikanske produktioner. 

Ta' med på eventyr

Vi befinder os på et tog i Peru. Skurken skrider ned ad midtergangen, der zoomes ind på hans bagdel, og vi ser strækket i stoffet på hans bukser. Der er kælet for detaljen i den europæisk producerede animationsfilm, 'Tad Stones - Den fortabte eventyrer'.

Den nørdede og lidt klodsede Tad drømmer som barn om at blive en berømt eventyrer og arkæolog ligesom sin afdøde far og det berømte medieforbillede, Max Mordon. Han ender med job på en byggeplads, men har ikke opgivet interessen og drømmen. Gennem en række tilfælde forveksles han med sin ven, professor Humbert, og sendes afsted til Peru for at finde nøglen til den forsvundne by, Paititi.
 I Sydamerika modtages han af makkeren, Sara, og den lokale hjælper, Freddy – men også af en gruppe forbrydere, som er interessede i Den forsvundne by. 

Og herfra tager begivenhederne en hæsblæsende fart.

Overbevisende figurer 

Figurerne I “Tad Stones” er knivskarpe, finurlige og befriende selvironiske. Særligt Freddy, den stumme fugl, Edison, og mumien, Bicho, er hysterisk morsomme. Hovedpersonen, Tad, er ingen traditional helt, men en lidt naiv, ukuelig fyr, som undervejs lærer at bryde gennem muren af skrankepaver, gennemskue “anything-goes”-typerne og bruge de evner og muligheder han har.

Visuelt og auditivt er filmen utrolig smuk i perspektiv og detaljer, og har man har rejst i Peru, vil man vide, hvor autentisk eksempelvis skildringen af Cuzco, Machu Picchu og Nazca er. Karakterene er levende i mimik, gestik og Tads kropssprog smittende energisk. 

Også sjov for de voksne

Tad Stones er lavet af Enrique Gato, og er den bedst indbringende spansk producerede animationsfilm nogensinde. Gato er ingeniør, stor fan af amerikanske film og særligt Pixar. Derfor kan de voksne hygge sig med stærke referencer til især Indiana Jones-filmene, men også til historisk kendte arkæologer, film, filmklichéer og filmfolk, opfindere og antropologer. 

Gå selv på opdagelse – og rigtig god fornøjelse!