Børn i byen giver "Hr. Skæg og rejsen til ordkloden" 4 ud af 5 stjerner: ****

 

Hr. Skæg og Rejsen til ordkloden handler om Hr. Skæg, som rejser rundt i sin luftballon og flyver ud i rummet. Pludselig opdager han en fremmed planet kaldet Ordkloden. Rejsen til ordkloden er en rigtig god og sjov bog til børn, som er begyndt at interessere sig for bogstaver eller til børn, som skal til at starte i skole eller er startet i skole.

Bogen indeholder 17 sange og kan bruges både med og uden den medfølgende cd. Undervejs i bogen er der små opgaver, som gør at børnenes opmærksom kan fanges på forskellige måder.

I bogen tager Hr. Skæg os med rundt omkring på Ordkloden. Vi kommer til at møde personer som skolelæreren til første skoledag, Skiltemageren, som sætter skilte i jorden og en masse sjove dyr som fx salamandere, myrer og en blåhval, der alle hjælper Hr. Skæg rundt på Ordkloden.

På cd'en kommer vi rundt om en masse fine sange, som handler om rim, konsonanter, vokaler, store og små bogstaver, for ikke at nævne den frække bandeordssang. Fx handler en af sangene kun om vokaler og er illustreret med en lille salamander, som synger vokalerne, så børnene kan se hvilke bogstaver, der er vokaler og dermed kan øve sig.

Der er utrolig mange fine illustrationer, som er fortalt på sin egen måde med det lille skilt, som skiltemageren har sat. På skiltet står der, hvad illustrationerne viser, så børnene kan se, hvordan det staves og hvad det er. En rigtig fin og lærerig måde at lære små ord på.

De små opgaver, der er i bogen, hænger sammen med handlingen i sangen. Så kan man netop øve det, sangen handlede om, om det så er rim, konsonanter eller store og små bogstaver. Bogen kan både bruges som hyggelig godnatlæsning, hvor man øver ord og bogstaver, eller til en livlig dag, hvor man hører musik og synger med. 

Fakta: "Hr. Skæg og rejsen til Ordkloden" af Mikkel Lomborg og Toke Reunert er udkommet på forlaget Carlsen i 2013. Vejl. udsalgspris: 199,95 kr.