Børn i byen har ladet en familie på fem teste, om Aarstidernes koncept holder hele vejen igennem:

To kasser med mad står på vores dørtrin. To børn hænger hen over hinanden for at få kig til deres indhold. De vil vide, hvad vi først skal spise, gætter navne på grøntsager og spørger, om de må hjælpe med at lave aftensmad. To målløse forældre. Vi har glædet os til det nemme og bekvemme ved at få bragt mad plus opskrifter lige til døren. Men det lader til, at måltidskasserne selv i uåbnet stand formår at bringe madmod og madglæde til familiens yngste. 

Nysgerrighed og nyvunden (mad)kærlighed

Dampede fiskefileter med grønkålssalat, kartofler og gulerødder. Med stort gåpåmod kaster vi os ud i madlavningen, der viser sig ganske simpel. Vi følger opskriften nøje, men finder det nu alligevel en smule ambitiøst at servere store mængder rå grønkål for vores børn. Derfor tager vi halvdelen af posen samt et par kartofler fra til at lave suppe, som vi gemmer til en anden dag. Der er bestemt ikke sparet på mængden af indholdet, specielt når det kommer til det grønne, som i dette tilfælde også er spædet op med et halvt kilo saftige appelsiner. De rå gulerodsstave er spist før resten af maden er klar. Det er med til at skabe en hyggelig stemning, at alle går og nipper til maden, mens vi kokkererer.

Vi er stolte over, at sætte så smukt et måltid på bordet på en ganske almindelig mandag. Vi finder også rødvin samt levende lys frem - det fortjener både vi og maden. Børnene kravler op på deres højstole, sådan helt af sig selv – og går i gang med at spise, sådan helt af sig selv. Måske de faktisk var klar til mere forskellighed i maden end vi troede, og måske de mærker mor og fars ro og lyst til at nyde et skønt måltid sammen med dem? Aftensmaden går fra at være et punkt, der skal overstås til et sammensurium af farver, strukturer og konsistenser, der både smages og føles på. Det er ret så hyggeligt. Også den mindste, på knap to år, har fingrene helt nede i maden og stort smil på læben. 

Tre uger, tre kasser

På tre uger spiste vi os igennem Kvikkassen, Livretter og Slankekassen for at finde ud af hvilken, der passer os bedst. Kvikkassen indeholder velsmagende retter, der tilberedes på 15-30 minutter. Livretter tilbyder børnevenlige klassikere med en grøn krølle i kraft af masser af sprøde salater. Slankekassen er glutenfri og (til trods for det kedelige og kalorielette navn) fyldt med masser af kærlighed til mad. Fælles for dem alle er en kuvertpris på ca. 50 kroner, samt et komplet måltidsindhold med alt fra særlige krydderier til kød, fisk, pasta, brød og grøntsager. Til trods for det forskellige fokus syntes vi dog, at kasserne til forveksling mindede om hinanden. Solide, ærlige og helt skønne retter, der falder i smag hos både børn og voksne. 

Find din favoritkasse på www.aarstiderne.com og glem ikke at klikke dig ind under kategorien ekstravarer, hvor du lige nu kan shoppe alt fra pizzadej og lavasten til næringsrige granatæbler.

Medlemmer af Børn i byen klubben sparer 15 % på den første Måltidskasse.

Fotos: Liselotte Nielsen