Børn i byen giver "Der var en gang..." 3 ud af 5 stjerner: ***

 

Tag på en rejse ind i fantasiens verden i børnebogen ”Der var en gang”, som er skrevet af den anerkendte digter, Janus Kodal. De flotte, groteske tegninger i bogen er illustreret af Otto Dickmeiss, som bl.a. fik Kulturministeriets illustratorpris tidligere på året. 

Bogen er ikke en almindelig let læst børnebog, hvor du får det hele serveret. Den skal læses lidt som sangen ”Langt ude i skoven lå et lille bjerg”, hvor versene bliver længere og længere. Fornemmelsen af at der stikker noget under, ligger hele tiden og lurer, så fantasien og nysgerrigheden pirres, for hvad venter der på næste side? Titlen forvirrer, for det er ikke et eventyr, der starter på behørig vis med ordene ”Der var engang….” Det er bogstaveligt talt en gang i et hus, der er afsæt for hele historien. I hvert rum får vi fornemmelsen af, at der netop lige har været nogen. Til slut kædes det hele sammen med historiens forskellige personer på en meget poetisk og stilfuld måde.

Bogen er henvendt til børn i alderen 3-6 år. Jeg læste bogen for min 6-årige søn, og jeg ved ikke, om vi bare ikke er specielt poetiske eller måske er lidt fantasiforladte, men ”Der var en gang” vakte ikke speciel jubel i vores lille hjem. Den var ganske enkelt for kedelig, ifølge min søn. Jeg vil dog anbefale bogen til de lidt mindre børn, og er man ikke specielt poetisk anlagt, så læs bogen for de smukke og skønne illustrationer. De er helt fantastiske.

”Der var en gang” er udgivet af forlaget Carlsen og koster 320 kr.