Det behøver ikke at gøre ondt på pengepungen, at få fede oplevelser med sit barn i Aarhus. Vi guider jer her til aktiviteter, der koster under 100 kr. for et barn og en voksen.

Kvalitetstid
Gratis entré for alle 

Dokk1

Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
For de fleste behøver Dokk1 ikke den store præsentation, da man som århusiansk børnefamilie stifter bekendtskab med stedet som noget af det første. Vi synes dog alligevel, den er værd at nævne, da der både i hverdage og weekender altid foregår en masse gratis arrangementer og aktiviteter for både børn og børnefamilier. Foruden de indendørs aktiviteter, er udendørsarealerne også geniale og et sikkert hit hos krudtuglerne - og deres forældre!

Musikhuset

Thomas Jensens Allé, Aarhus C
Det behøver slet ikke at koste noget, at give de små poder en musikalsk oplevelse. Året rundt tilbyder Musikhuset nemlig en masse gratis arrangementer for børnefamilier. I kan bl.a. opleve glæden ved fællessang, nyde lyden af de mange former for klassisk musik og selvfølgelig en masse smadderskægge børnekoncerter - alt sammen helt gratis! 

LÆS OGSÅ: Her er der fællessang i Aarhus

Væksthusene

Peter Holms Vej, Aarhus C 
Væksthusene kaldes "Oasen midt i byen" og med god grund. Her kan I gå på opdagelse i de fire forskellige klimazoner med alverdens fascinerende blomster og planter. I kan opleve små fortællinger ligefra nøglerne i garderoben til opstillede skærme rundt om i husene. Og så er der selvfølgelig historier og opgaver for de mindste med Spire Ib, der fortæller om dufte, ynglingssteder og meget andet.

Børn
Godsbanen

Skovgaardsgade 3, Aarhus C
På Godsbanen er der fri adgang for alle, og også her kan I frit benytte jer af stedets mange gratis arrangementer som f.eks. workshops, koncerter og forestillinger for børn og børnefamilier. Godsbanens udearealer er også et helt oplagt sted for børn, hvor der både er legeplads, skateboardbane og en masse kreative foretagender.

De lokale biblioteker

Risskov, Lystrup, Tjanbjerg, Skødstrup, Solbjerg og Viby
Programmet på de lokale biblioteker rundt om i Aarhus er sprængfyldt med børnevenlige aktiviteter for store og små. I hverdagene kan I få læst historier højt af de søde bibliotikarer, komme med til teaterforestillinger eller se film tilpasset de yngste seere, mens I i weekenderne kan deltage i kreative workshops i alle afskygninger. Aktiviteterne varierer afhængigt af det lokale bibliotek, tjek programmet for forårets arrangementer her.

Plantorama

Grenåvej 517, Egå
Plantorama i Egå er ikke kun et havecenter, men et tilflugtsted for hele familien. Midt i centret gemmer sig nemlig det fantastiske legeland 'Spirestrup' med boldbassin, rutsjebane og trampolin, som børn i alderen 3-12 år kvit og frit kan benytte. Når børnene er færdige med at tumle og boltre sig i legelandet, kan I slutte turen af med et besøg i centres dyreafdeling, hvor I kan komme helt tæt på papegøjer, kaniner, slanger og mange andre levende dyr.

Legeland
Tour-de-legeplads

Prøv noget nyt og besøg en anden legeplads, end den I plejer. Prøv f.eks. en af de pædagogisk ledede legepladser, hvor der er mulighed for at komme helt tæt på dyr eller frit benytte pladsernes kreative værksteder, altsammen indenfor et tidsrum med pædagogisk bemanding. 

★ Børnenes Jord, Thunøgade 2A, Aarhus C 
★ Skansen Hus og Have, Strandvejen 38, Aarhus C 
★ Skolemarken Dyr og Udeliv, Ingerslevs Boulevard 2, Aarhus C 
★ Legepladsen Kappelvænget, Kappelvænget 52, Aarhus V

Tjek også vores legeplads-sektion ud her.

Marselisborg Dyrehaven

Ørneredevej 6, Højbjerg 
Marselisborg Dyrehave er åbent året rundt i alle døgnets lyse timer. Her kan I komme helt tæt på hjorte og dådyr, som I både må klappe og håndfodre. Tag gerne æbler eller gulerødder med hjemmefra, det elsker de nemlig! I skoven er der også masser af plads til leg og tumleri, så husk endelig madpakker, som I kan nyde på en af de mange bænke rundt om i skoven.

Udearealerne omkring Moesgaard

Moesgaard Allé 15, Højbjerg 
Gør en tur ud af at bestige det græsbelagte tag på Moesgaard Museum, hvorefter I med god samvittighed kan nyde udsigten fra toppen. Når alle mand er kommet til hægterne, kan I gøre en konkurrence ud af, hvem der kan suse hurtigst ned fra toppen. I kan med fordel også gå en tur i de imponerende omgivelser omkring museet, der både byder på skov, strand og vand.

GræsBørnekulturhuset

Valdemarsgade 1F, Aarhus C
Måske kender I allerede Børnekulturhuset, der er et udviklings- og kompetencecenter for børnekultur i hjertet af Aarhus. Her tilbyder de alt fra kreative familieworkshops, samarbejder med finurlige kunstnere og spændende teaterforestillinger formidlet til børn i alle aldre - og så endda helt gratis! 

Gratis entré for børn

Kvindemuseet

Domkirkeplads 5, Aarhus C
På Kvindemuseet må man både klæde sig ud, klatre på montre og tegne på tavler! Og lige nu kan I opleve en udstilling om børneliv gennem de seneste 150 år. Her er der garanti for en aktiv og skæg museumstur for hele familien! En voksenbillet koster 75 kr. og børn under 18 år er gratis.

Naturhistorisk Museum

Wilhelm Meyers Allé 10, Aarhus C 
Med aktuelle, børnevenlige udstillinger og et stort madpakkerum, må Naturhistorisk Museum i den grad siges at være et børnemuseum. Her kan børn i alle aldre blive klogere på klodens mylder af liv, og så har museet altid en gratis skattejagt, som sender jer afsted på en spændende opdagelse rundt om på museet. Voksne betaler 95 kr. i entré og børn under 18 år er gratis. 

Børn
Oplevelser for under 100 kr. 

DGI Huset

Værkmestergade 17, Aarhus C
Hver søndag fra kl. 12-15 afholder DGI Huset "Sjov Søndag", hvor de friske instruktører skaber rammerne og sætter gang i aktiviteter for hele familien. Her er garanti for vind i håret og røde kinder, uanset om I kaster jer over boldspil, klatring eller leg i springhallen. Det koster 50 kr. eller et klip pr. deltager uanset alder. 

Badeanstalten Spanien

Værkmestergade 17, Aarhus C
Pak badetøjet og hop en tur i vandet i Badeanstaltens historiske rammer i hjertet af Aarhus. Her er faciliteter for hele familien med både svømmebassin, børnebassin med 28 grader varmt vand og en lille rutsjebane og varmtvandsbassin på 34 grader og en vanddybde på 60 cm. I weekenderne er der store legedag, hvor vandlegetøj, vinger og bælter er frit tilgængelige i hallen. En billet for børn i alderen 4-14 år koster 30 kr. og voksne 50 kr.

Læs også vores guide til fem fede svømmehaller i Aarhus og omegn her

Springcenter Aarhus

Hvidkildevej 11, Risskov
I perioden september til april er der hver søndag rig mulighed at boltre sig i Aarhus Gymnastik og Trampolincenter for børn i alderen 1-12 år. Her kan både børn og voksne boltre sig i skum, hoppe på de kæmpestore trampoliner og prøve kræfter med klatrevæggen. Prisen er den samme, uanset om man er barn eller voksen, nemlig 40 kr. OBS: På helligdage er hallen lukket.

Springhal

Fotos: 
1) Dokk1, 2) Væksthusene, 3) Plantorama Egå, 4) Moesgaard Museum, 5) Naturhistorisk Museum, 6) Springcenter Aarhus