Børn i byen giver "Simon skal i nulte" 4 ud af 5 stjerner: ****

 

"Simon skal snart i nulte klasse. Det glæder han sig til. Men lidt nervøs er han også. Der er så meget nyt: bogstaver og tal, nye kammerater, en stor skole han slet ikke kender. Men far og mor hjælper ham med at blive skoleklar. Og heldigvis er der også en sød lærer i den klasse, Simon skal gå i. Så mon ikke det går?"

Min ældste datter skal starte i skole efter sommerferien, og derfor har hun netop sagt farvel til den trygge børnehave og goddag til SFO’en. Skiftet, og den kommende skolestart, har medført en masse spørgsmål, usikkerhed og lidt frygt hos hende. Så da jeg faldt over bogen om Simon på seks år, der snart skal starte i skole, måtte jeg have den med hjem og læse for Freja. Og hvilken succes! 

Bogen introducerer før-skolebørnene til skolestarten på en meget fin måde. Vi følger Simon fra han stopper i sin børnehave, på den første skoledag og gennem hele Simons første skoleår. Det første år i skolen byder på en masse spændende aktiviteter for Simon og hans nye klassekammerater. Det er med til at give det kommende skolebarn en tryghed og ikke mindst noget at se frem til, for hvordan mon det bliver på den nye skole…?

Bogen behandler noget af det, der kan virke skræmmende ved den store skole, f.eks. ffrkvarterene, de nye kammarater og ikke mindst de store elever.  Ikke alle oplevelser er lige sjove og lette at tackle for Simon, men heldigvis har bogen en fortrøstningsfuld tone. Bogen giver desuden anledning til snak om de ting man skal kunne for at blive skoleklar: tal, bogstaver, former, at binde snørebånd – eller ej, at klare toiletbesøg alene, indkøb af skoletaske og skolesager.

Jeg synes, at bogen er utrolig fin. Freja og jeg har læst bogen sammen mange gange, og jeg tror at den er med til at få den foerstående skolestart til at virke knap så skræmmende. Jeg kan godt lide, at skolestarten bliver fremstillet med alt, hvad den kan indeholde af både godt og ondt. Ikke mindst fordi at jeg på den måde kan forberede Freja på disse udfordringer.

Fakta: Simon skal i nulte er skrevet af Peter Gotthardt og illustreret af Mette Kirstine Bak. Bogen er udkommet i april 2013 på forlaget Carlsen og koster 249,95 kr.