Børn i byen giver "Hjertelys" 4 ud af 5 stjerner: ****

Forfattermusiker Ea Philippa inviterer eventyrlystne og fantasiglade børn med på en magisk rejse på cd’en ”Hjertelys”. Børn i byen har lyttet med og anmelder.

 

”En pige vågner op ude i skoven. Hendes hår er grønt og krøllet. Hun kan ingenting huske, ikke engang hvem hun selv er.” Sådan starter eventyrrejsen for pigen, Phililippa, der vågner op på en skovbund dækket af grønt mos – alene, ked af det og med følelsen af ikke at passe ind. Og værst af alt, hun kan ikke huske, hvem hun er.

Phililippa møder hurtigt blomsteralferne, der er små væsner med sommerfuglevinger, og de bringer hende til deres dronning i forsøget på at hjælpe hende med at finde ud af, hvem hun er. Men rejsen efter at genfinde sig selv er lang, og Phililippa må både forbi Drømmevæveren, som skaber alle børns drømme på sin drømmevæv, den mystiske troldmand Jaben De Gaben De Gritten Guderut, der kommer fra den dystre, bevogtede by Valaking, og Tåresamlersken, som hjælper og styrker børn, når de er kede af det.

Drømmevæveren, der ellers ved alting, kan heller ikke hjælpe Phililippa, men fortælle hende, at hun har en stor og vigtig opgave foran sig, nemlig at hjælpe eventyrfolket med at holde liv i de lys, de har i hjertet, som holder dem levende, men som nu er begyndt at gå ud.

”Hjertelys” er ikke bare titlen på cd’en, men også omdrejningspunktet for hele fortællingen. Fortællingen henvender sig til større børn og er en rejse gennem et eventyrrige, der åbner op for børns fantasi og forestillinger. Musikken understøtter fortællingen, der berører emner som sorg og glæde, ensomhed,hjælpsomhed og venskab.

”Hjertelys” blev udgivet den 9. juni, og kan både understøtte leg derhjemme og er et god bud på tidsfordriv på bilferien i sommerferien. Cd’en stiller krav til opmærksomhed og koncentration fra børnene, og de får helt klart det mest optimale ud af fortællingen, hvis de i ro og mag kan lytte til fortællingen og give deres fantasi frit løb.

Du kan læse mere om Ea Philippa på hendes hjemmeside, hvor du også kan købe cd'en.