Museumsbesøg er ikke kun for voksne. Børn i alle aldre elsker at gå på opdagelse blandt historiske artefakter, hvad enten det gælder udstoppede dyr, landbrugsmaskiner eller sløve økser fra vikingernes tid. I Aarhus inviterer de fleste museer gratis børnene indenfor. Nedenfor kan du se hvilke fem museer, vi synes giver børnene en oplevelse ud over det sædvanlige.

 

1. Naturhistorisk Museum

Bliv klogere på den danske istid, gå en tur blandt savannens dyr eller forvild dig ind i mørket til skelettet af en gigantisk hest. Naturhistorisk Museum er fyldt med oplevelser til store og små. Hver søndag sætter museet naturen under lup, hvor naturen udforskes og studeres sammen med børnene. Det kan være alt lige fra tagrenden på byhusene til kloakken under os. En rigtig sjov måde at opleve naturen omkring os på. 

LÆS OGSÅ: De 5 kage-opskifter

2. Steno Museet

Fem minutters gang fra Naturhistorisk Museum ligger Steno Museet. Bliv klogere på mennesket, naturen og videnskaben. Hvordan hjalp man de syge i Oldtiden? Hvordan så en operationsstue ud omkring år 1900? Hvor stor var atombomben, der blev kastet over Hiroshima i 1945? Spørgsmålene og mange flere bliver besvaret på Steno Museet. Med til museet hører et planetarium, en skøn urtehave og Ole Rømer Observatoriet.

3. Vikingemuseet

Sløve økser, et skelet uden hoved og skåret keramik. Dybt under Nordeas bankbokse ligger Vikingemuseet. Et fantastisk museum, der tager dig med til en anden tidsalder. Her er udgravninger af en vikingeby med gadekær, huse, brønde og meget mere. Stig ned af trappen under Nordeas bygning og forsvind ind i en verden, hvor de verdenskendte vikinger med garanti har det sidste ord.

4. Dansk Landbrugsmuseum

Lidt udenfor Aarhus, nærmere bestemt i Auning, ligger Dansk Landbrugsmuseum. Museet fortæller den spændende historie om dansk landbrug. Se den første plov og bliv klogere på de oprindelige landbrugsdyr. Landbrugsmuseet har udover udstillingerne en kæmpe naturlegeplads, hvor børnene frit kan boltre sig, køre på mini-traktor og klappe geder, høns, små lam og bløde kaniner.

LÆS OGSÅ: Thailand med børn

5. Spejdermuseet

Spejdermuseet er uden tvivl et af de mere oversete museer. Det blev stiftet i 1989 af Det Danske Spejderkorps, De Grønne Pigespejdere, KFUM-Spejderne og Sct. Georgs Gilderne i Aarhus og har til formål at beskrive spejderbevægelsens historie i lokalområdet. Museet er at den mere specifikke slags, men er man vild med lokalhistorie og samtidig har en spejder gemt i maven, så er spejdermuseet stedet at få en god oplevelse med børnene.

Fotos: Naturhistorisk Museum og Dansk Landbrugsmuseum.