Få styr på alt det praktiske op til skolestart

Forventningen stiger og stiger, spørgsmålene er mange, den store dag nærmer sig… Kameraet er klar, og måske er der også liiiige tænkt en smule over barnets påklædning. Jubi, første skoledag er nær! Men hvad er det så lige, man skal have styr på, inden man sender sønnike eller datter af sted til klassekammerater, frikvarter, døre med kun ét håndtag, skolemælk og alt det andet nye som venter?

På med rygsækken

Skoletasken er rekvisit nr. 1. De fleste børn har en klar forestilling om, hvordan sådan en skal se ud. Men vil du passe godt på dit barns ryg, kan det være en god ide at gøre et forarbejde og udvælge x antal tasker, som lever op til DINE krav, og herefter give barnet lov at vælge mellem disse. Når man tænker over, hvor mange kilometer, der skal tilbagelægges med skoletaske gennem de næste minimum 10 år, er det ikke helt skævt at starte fornuftigt. 

Det er vigtigt, at skoletasken passer til netop dit barns ryg. Prøv den med overtøj på og sørg for, at den ikke er hverken for bred eller for lang. Den må hverken hænge på barnets numse eller være bredere end barnets skulderbredde. En brystrem sikrer stabilitet på ryggen, når barnet er i bevægelse, og skulderremme skal sidde behageligt og blive, hvor de skal og ikke glide ned over skuldrene. Det er også altid godt, at ruminddelingen er praktisk og overskuelig for barnet, og barnet skal selv kunne åbne og lukke alle rum og spænde alle spænder. I butikkerne finder du begyndertasker med mindre rumfylde, som er fine til det første skoleår, hvor det er begrænset, hvad der skal transporteres frem og tilbage. Til gengæld er idræt fra start på skoleskemaet, og rigtig mange skoletasker inkluderer en taske, som kan benyttes hertil. Nogle kan klikkes på skoletasken og det er praktisk, når man som 6-årig skal til at huske rigtig mange ting på turen fra skole til SFO. 

Styr på blyanterne

Næste vigtige rekvisit er penalhuset. Her kan det være en ide at kigge på sit barn og spørge sig selv: Vil alle blyanter mon ramme ind i de små elastikdimser dag efter dag, eller skal vi bare med det samme springe ud i alt-i-samme-rum-modellen? Fold-ud-penalhuset giver overblik og orden, og rummer som regel alt rigeligt, hvad der skal bruges i de første klasser, men alt-i-samme-rum, giver mulighed for at barnet selv kan sammensætte lige de blyanter og det viskelæder, som HUN har forelsket sig i.  

Spisefrikvarter

Nogle klasser har adgang til køleskab, andre har ikke. Til de sidste findes der madkasser med køleelement, som kan holde madpakken appetitlig til spisefrikvarteret. Der er mange designs, og igen trives nogle bedst med overskuelighed og opdelte rum, andre fint med alt i samme. Vigtigst er det dog, at barnet selv uden problemer kan åbne sin madkasse, når sulten melder sig.

Tip! Tjek evt. disse sider for inspiration: skoletilbehoer.dk, helsebarn.dk og kitchen4kids.dk

 
Fotos: taskeeksperten.dk, Morguefile og kitchen4kids.dk