Titel: Pixi børnebøger

Enheder: Kompatibel med iPhone, iPod touch og iPad. Kræver iOS 5.0 eller senere.

Pris: gratis (med mulighed for tilkøb af flere bøger)

Bedømmelse: Fire ud af fem: ****

 

Jeg elsker Pixi-bøger! De har været en stor del af min litterære barndom og heldigvis har mine egne børn også altid været begejstrede for de små finurlige bøger.

Nu er de små praktiske bøger kommet som app til iPhone eller iPad. I app’en kan man gå på opdagelse i Pixi-universet og læse bøger inden for fire forskellige kategorier: klassiske historier, spøgelseshistorier, fødselsdagshistorier og eventyr fra landet. App’en indeholder både gode, gamle klassikere fra da far var dreng og helt nye historier. De forskellige kategorier giver fortællinger til både drenge og piger i forskellige aldersgrupper.

App’en indeholder desværre kun én gratis bog. Det er muligt at tilkøbe yderligere 25 Pixi-bøger for 13 kroner stykket, eller en hel pakke med 6-8 bøger for 55 kroner. Til alle bøger er det muligt at vælge at få historien læst op af Lars Thiesgaard, mens børnene selv bladrer gennem historien.

I Pixi-universet har du også mulighed for at gå på opdagelse i værkstedet, hvor man kan lave sin egen lille Pixi-bog, og derefter sende den som e-mail til en man holder af.

Universet er sødt og imødekommende, underlægningsmusikken er fin og udholdelig, selv på længere bilture. Figurer og farver hænger fint sammen og universet er brugervenligt, selv for de helt små. Jeg er vild med de små fortællinger, lige fra de gamle, helt tilbage fra Pixi-bogens barndom, over de små børnevenlige gyserhistorier til fødselsdagsunderholdning med kager og flag. App’en garanterer underholdning i mange timer og man føler sig i godt selskab. Desværre bliver underholdningen hurtigt dyr, hvis alle bøger skal indkøbes.