Børn i byen giver Blomsterbogen 5 ud af 5 stjerner: *****

Sabine Lemires nyeste kreabog, “Blomsterbogen”, inspirerer til solsikker i vindueskarm og koldskål med forglemmigej. Krydret med tips og fakta. Det kan vi li’.

 

“Blomsterbogen” er fyldt med inspiration til blomsteraktiviteter for børn - både i naturen og i vindueskarmen. En af bogens pointer er nemlig, at man ikke behøver bo i hus med have for at lære naturen at kende. Blomsterbogen er desuden smækfyldt af lækre billeder - og det gør det endnu mere tillokkende at gå i gang.

Børn elsker at se blomster og planter gro - og herhjemme har vi med stor succes prøvet at plante solsikker, som beskrevet i bogens afsnit om “sjove planter”. Her kan man også læse om den luftrensende plante, der er så hårdfør, at den kan klare sig næsten uden lys og vand - og kan overleve at man pynter den. Perfekt til børneværelset. 

Opskrifter og blomsterkranse

Blomsterbogen kommer vidt omkring. Der er ideer til, hvad børnene kan plante inde og ude, men også til hvordan man efterfølgende kan bruge planterne i mad og kager. Der er både mere traditionelle opskrifter med hyldeblomster og bær, men også masser af sjove ideer til, hvordan man kan pynte maden med blomster. F.eks. vil mine børn sætte stor pris på en koldskål pyntet med forglemmigej til sommer. 

Men naturen kan jo ikke kun gro og spises. Den kan også laves om til blomsterkranse og lavendelposer. Bogen giver masser af tips til kreative sysler med blomster og planter. Og har et godt blik for detaljen. F.eks. ideen om at børnene selv kan pynte de brune urtepotter med prikker eller stempler. Eller lave blomsterskilte til urtepotterne, så de kan huske, hvad de har sået.

Giftig liljekonval

Ud over alle de sjove ting, man kan lave med blomster, har bogen et leksikalt afsnit med fakta om, hvornår de forskellige blomster blomstrer, og hvor man kan finde dem henne. Der er også et kort afsnit om giftige planter. Nyttig viden når man går på blomsterjagt. F.eks. overraskede det mig, at liljekonvaller er så giftige, at det kan være livsfarligt at drikke det vand, blomsten har stået i.

Blomsterbogen af Sabine Lemire udkom på Carlsen 15. februar og kan købes i de fleste boghandlere. Den koster ca. 270 kr.