Her kan du se og stemme på de 5 nominerede i kategorien "bedste bæredygtige børnetøjsmærke"

Kategorien dækker over børnetøjsmærker, som producerer tøj, der som et minimum lever op til certifikatet Global Organic Textile Standard (GOTS).

De nominerede er blevet valgt af brugerne på Børn i byen. Stem på din favorit og deltag i konkurrencen om skønne præmier, som du kan læse mere om lige her. Du kan følge med i, hvem der fører, nedenfor frem til den 1. august, hvor vi mørklægger resultatet. Der kan stemmes frem til den 5. august, og spændingen forløses den 9. august, hvor prisen overrækkes ved en fantastisk prisfest under modeugen i samarbejde med CIFF Kids - og afsløres her på Børn i byen. Læs mere om prisen her.  Katvig er et af verdens mest bæredygtige børnetøjsmærker. Katvig har været med til at udvikle og introducere en række banebrydende produktionsmetoder såsom bæredygtig polyester, biologisk nedbrydelig plastik, økologisk genbrugsbomuld og pang-farver uden skadelig kemi. Katvig hjælper forbrugerne til at tage ansvar igennem bl a Katvigs Bæredygtighedsskole og Katvig Swap Parties. 

www.katvig.dk

 

 

Novotex bag Fred’s World by Green Cotton var de første i verden til at producere en t-shirt i økologisk bomuld. Siden 1980'erne har de gået i front og sat en ære i at design, kvalitet og miljøvenlig produktion går op i en højere enhed. Hos Fred’s World by Green Cotton er langt de fleste styles GOTS certificeret – GOTS er den højeste certificering inden for økologisk mærkning af tøj.

www.green-cotton.dk

 

Den klassiske Nutty serie er blevet økologisk og GOTS-certificeret. Ej sikke lej lægger stor vægt på, at det skal være sjovt, ukompliceret og ubekymret at lege i deres tøj, så derfor er størstedelen af kollektionerne Oeko-tex mærket. Det giver garanti for, tøjet ikke indeholder eller frigiver skadelige stoffer.

www.ejsikkelej.dk

 

 

FRANCK & FISCHER designer og producerer økologisk GOTS certificeret bomulds legetøj og bolig tekstiler. De små børn skal kunne have legetøj som de kan putte og lege med, uden phthalater, men trykt uden skadelig kemi i økologisk bomuld. For barnets sikkerhed er alle vores produkter CE og AZO testet. FRANCK & FISCHER har et nært forhold til deres leverandører, der er valgt ud fra at de miljø og arbejdsmæssige forhold er i orden.

Design for kids – made with care.

www.franck-fischer.com

 

 

Økologi er et mål for Okker-Gokker, der kun bruger naturmaterialer i deres tøj. De bløde kvaliteter er produceret af GOTS certifiseret bomuld & Oeko-Tex certifiseret bomuld og uld.Kollektionerne er 80 % økologiske og resten er som minimum Oeko-Tex, dermed kan Okker-Gokker stå inde for miljømæssig og social ansvarlig produktion. Målet er i nærmeste fremtid at tøjet skal være 100% økologisk.

www.okker-gokker.dk

 Stem på de nominerede i de øvrige kategorier 

Ud over bedste bæredygtige børnetøjsmærke kan du stemme på de nominerede indenfor følgende kategorier: