Børn i byen giver 4 ud af 5 stjerner til PIXO: ****

Spillet er sjovt og stiller krav til de kreative evner. Hver spiller skal tegne et antal tegninger, som en for en afsløres, efterhånden som spillet skrider frem. Men kun en lille bid ad gangen. Lågerne åbner og lukker for tegningerne, og det stiller krav til både tegneren og den som skal gætte motivet. Og fordi man kun kan se et lille udsnit af tegningen i boksen, kommer der tit nogle ret skæve gæt, som sætter latteren i gang.

Det er angivet, at PIXO er fra 12 år. Men man kan sagtens spille det med yngre børn, hvis der er voksne med. De skal dog helst kunne læse og kende relativt komplicerede genstande. Og selvom der også er mange ret simple ting, der skal tegnes, kan det være kompliceret at få det ned på papiret. Især under tidspres. Det kan være ratlås, plateausko, splint eller grydelap.

PIXO er et sjovt alternativ til de traditionelle tegne-og-gætte spil, og her kan der også gå taktiske overvejelser i den, når man må udtænke, hvordan man kan gøre det svært for modspillerne. Man kan nemlig udvælge, hvilke låger, det bedst kan betale sig at åbne eller lukke. Antallet af lukkede låger er afgørende for, hvor mange points, der gives. Ind imellem får man også mulighed for at rykke modspillerne frem eller tilbage på pladsen.

Spillet er underholdende, fordi vores kreativitet og forestillingsevne sættes på prøve og der er kamp til det sidste. Udformningen af spillet er enkelt og klassisk design, og reglerne er relativt enkle, så man er hurtigt i gang.

PIXO er et familiespil for 3-6 deltagere, lavet af GameInVentorS og blev i 2009 kåret som "Årets Ungdomsspil" af boghandlerkæderne Bog & Idé, Bøger og Papir og Boghandleren. Læs mere om spillet her.