Glem alt om Costa del Sol og trist turisme, når du hører navnet Malaga. Den sydspanske by har en vidunderlig sydlandsk atmosfære med pladser, parker og tapas. En dejlig by at besøge med hele familien. Børn i Byen tog forbi Malaga i nogle dage.

Hvad enten I kommer fra en længere tur i Andalusien eller tager direkte til Malaga, slår byen armene ud og omfavner hele familien - også de yngste. Malaga byder på skønne spanske oplevelser for alle under varmen langs kysten. Når I er Malaga, er det vigtigt at tage jer god tid og nyde. Tag de gode sko på og lad jer flyde rundt i den gamle by. Driv ned til havet og op til fortet. Og spis de gode lækre tapas.

Vi har udvalgt seks ting, I bare må se, når I er i Malaga.Picasso

Maleren Pablo Picasso er født i Malaga i 1881, og flere af hans familiemedlemmer insisterede på at han skulle have et museum her i byen. Det ligger midt i den gamle by, og man bliver overrasket, når denne perle åbenbarer sig bag facaden. Bygningen er udefra et eksempel på helt klassisk andalusisk arkitektur fra 1600-tallet, men udstillingshallerne indeni er moderne. Værkerne dækker perioden helt tilbage fra Picassos tidlige skitser over kubismen og hans egne sene bearbejdninger af tidlige værker samt hans malerier fra 1970’erne. 

Hvis I har børn fra 4-års-alderen og op er det en god idé på forhånd at præsentere dem for et eller flere af værkerne, som findes i museet. Der kan gå lidt skattejagt i at finde det rigtige, ægte værk på væggen, og børnene bliver lykkelige, når de finder skatten. 

Picasso-museet er utrolig indbydende og rart at bevæge sig rundt i også for børn. Der findes både en café og en ret lækker museumsbutik.
museopicassomalaga.org

Strand

Middelhavet ligger for fødderne af denne skønne spanske by. Sandstrandene er fine både øst og vest for havnen ved centrum af Malaga. I kan vælge at bruge hele dagen på det varme sand og i det lune vand, eller I kan tage en formiddag på stranden og eftermiddagen i byens bløde skygge.
Caleta stranden er super fin for børnefamilier. Der er stille og roligt og stadig masser af muligheder for leg, boldspil og badning. Stranden er halvanden kilometer lang, så der er masser af plads. Fra stranden kan I se havnen i Malaga. 

Langs stranden løber strandpromenaden, som giver masser af plads til slentreture og barnefødder i løb, mens solen bevæger sig over himlen.

Alcazaba

Maurernes fantastiske bygningsværk indbyder små fødder og nysgerrige sjæle til nærmere undersøgelse. Fæstningen ligger på en bakke lige midt i Malaga og der er udsigt over havnen, så fjender kunne opdages i tide. 
De yderste mure har haft direkte forbindelse til bymurene, så byen har haft mest mulig beskyttelse.  I øverste del i fæstningen finder I et palads med buer, hvælvinger og mosaikker som i 1001-nats eventyr. Og det er eventyr. Alcazaba rummer også de skønneste haver med bassiner, springvand og bede og beplantninger i geometriske mønstre. Tag ungerne med – det er et åndehul, fuld af overraskelser og et historisk indblik i byens arabiske baggrund. Hvis I er kvikke, kan I købe en håndfuld chokoladeguldmønter i den lokale slikbutik og fremstille en lille skatkiste. Ungerne vil elske at finde den.
Gratis om søndagen efter kl. 14.

Parque de Malaga

Mellem byens centrum og havet ligger en kæmpe park med høje palmer og træer. Der er stier og små pladser med bænke. Og så er der legepladser. Det er et oplagt sted at fordrive tiden i lavt tempo sammen med ungerne. Køb kaffe og juice med og så en pose churros, de friturestegte vafler, som spanierne spiser til morgenmad. Find bænken i nærheden af legepladsen, slip de små fri og nyd morgenen lige her midt i den spanske morgen.

Slentretur i den gamle by

Malagas gamle bydel er super skøn at åbne sanserne i. Læg hovedet tilbage sammen med børnene og kig på de flotte facader i rosa og gule farver. Der er små gader, brede pladser med caféer, som har åbent fra tidlig morgen. 
Snus stemningen ind, vær en del af det. Lær børnene og jer selv fem ord på spansk og brug dem.

 Katedralen i Malaga blev opført fra det 16. århundrede og frem. Den er bygget, hvor den tidligere moske lå. Arkitekturen er blandet gotisk og barok fra 1800-tallet. Man kalder katedralen for den en-armede dame, fordi den kun har et tårn og det andet aldrig blev fuldendt. Gå en tur derind og mærk. Afhængig af familiens temperament kan det være en stor oplevelse.
I de små gader omkring katedralen ligger skønne butikker både med legetøj og børnetøj – og så selvfølgelig caféer med lækker kaffe.

Ud ad byen til krokodillerne

Hvis I er i Malaga i flere dage, har I måske lyst til at tage en udflugt ud ad byen. Badebyen Torremolinos ligger kun ti kilometer væk. Udover at byen er hyggelig, ligger her en krokodille-park, som kan få det til at risle koldt ned ad ryggen på voksne og børn og give plads til de modige i familien. I parken bor Europas største krokodille, en 85 år gammel han ved navn Big Daddy, og nogle hundrede andre krokodiller. Der er guidede ture, hvor man kan se dyrene blive fodret og så kan man få lov at holde en baby-krokodille. Bestemt et besøg værd med ungerne.
cocodrilospark.com

Malaga i årstal

Byen blev grundlagt af Fønikerne for omkring 3000 år siden.
Romerne koloniserede Spanien i 600 f.kr., hvor Malaga voksede og fik både slot og teater, som stadig kan ses i dag.
Maurerne gjorde Malaga til en af deres vigtigste byer i 711 e.kr. Fortet Alcazaba er fra den tid.
 Malaga blev generobret af spanierne i 1487, da de kristne fordrev Maurerne.
Mange kulturers byggestile er derfor blandet i den gamle spanske by.

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.