Skøn krea-bog til ungerne. Klovne, fisk, krager eller fly. Som titlen siger: 365 figurer, som kan bygges ud af pap, papir og andet gammelt skrald. Bogen er for de større børn, ca. 8-10 år og op. Med mindre mor har en glad finger med i spillet.

Børn i byen giver 5 ud af 5 stjerner til bogen: *****

 

Først skal der samles skrald. Og rigtig meget pap og papir i forskellige farver. Har man det og maling, pensler og lim kommer man rigtig langt med bogen. For de fleste af figurerne kræver ikke så meget andet end det – og en saks.

At der er 365 ting skal tages med det gran salt, for en del af tingene er variationer over et tema. Der rundt regnet 120 forskellige tema-figurer. Og det er mange. Der er sjove, mærkelige, flotte og farlige.
Bogen kommer med opskrifter på figurer, som appellerer til både piger og drenge. Der er heftige fly, uhyggelige monstre, ældgamle dinosaurer, krybende edderkopper og så er der blomster, dansende ballerinaer, fine fugle og sko i mange former. Måske er der en lille overvægt af ”pigeting”.

Idéen er, at man bladrer sig frem til den figur, man skal har lyst til at lave. Herfra kan barnet så lave en hel serie af samme slags. Det kan være en hær af fine papirmennesker. Nogle med slips, andre med høj hat eller slikhår. Eller en flotille af fly –jetjagere, fragtfly,passagerfly. Princippet er det samme, der er blot variation i detaljen. Enten i form eller farve. Og fordybelsen bliver lidt større, når der bygges flere af samme slags. Og ungerne synes det er sjovt at få færten af figuren, så de med snilde selv kan lave flere af samme slags.
Når I sætter mange varianter af samme figur op på et stort ark, ser det sjovt ud. Og med mange lignende figurer kan arket sagtens bruges som illustration på børneværelset.

Anvisningerne er relativt lette at gå til for børn på 8-10 år eller større. Der er vist tegninger af skabeloner og teksterne er korte. Bogen er med praktisk fjederryg, som gør den nem at slå op i.
Er ungerne mindre, kan de uden tvivl også få stor glæde af den. Men nok mest som et samarbejde og nærvær med en voksen.

365 ting du kan lave af pap og papir af Fiona Watt, Antonia Miller og Erica Harrison er udgivet på Forlaget Alvilda og koster 199,95 kr.