Børn i byen giver 5 ud af 5 stjerner til Skab: *****

Legende småbørnsteater, hvor umiddelbarhed og skabertrang for lov til at slå tonen an. Børn i byen anmelder forestillingen "Skab".  

Skuspilleren Stine Q. Pagh er eneste aktør. Sådan da. For hun får løbende hjælp af nogle væsener, hun skaber med sin fantasi. Plottet er enkelt og de få ord, der siges, rummer mange gentagelser, hvilket er et hit hos de små publikummer, der spontant snakker med, når de kan forudsige noget. Genkendeligheden i fortællingen skyldes, at det faktisk er skabelsesberetningen, der animeres ved hjælp af en bageproces.

“Først var der intet”; Kagedåserne er tomme, så Stine vil bage! Hun er voksen, og hun gør som en voksen; nemlig læser opskriften. Men hun handler med et barns intuitive umiddelbarhed, drevet af
nysgerrighed. Tag mel, siger opskriften. Så tager hun mel og drysser det ud over bordet. Hele posen tømmes på bord og gulv til børnenes store forbløffelse, for det må man da ikke! Undervejs bliver melet til en verden med bjerge og landskaber, skeerne bliver til træer, kluden bliver en larve, tylleposen bliver en fugl og sådan skaber hun videre i tæt samspil med publikum, der på én gang fornøjes og forvirres af de forbudte handlinger. Særligt da den æltede dej former en lille dejmand, der ender med at rulle sig selv flad med kagerullen, lyder der suk og bekymring hos de små poder. Af kagemanden, Adam, laves en kagekone, Eva. Og slutteligt bydes alle publikummer på en småkage, vi får en bid af æblet og ersåledes med til at afslutte skabelsesberetningen.

Det er en forunderlig og fin historie, der levende fortæller en klassisk historie på en ny og spændende måde. Man drages af det magiske univers, der åbner sig, når man ser på verden med børns nysgerrige blik, og der er grundlag for mange fine samtaler om, hvordan børn og vokse gør ting forskelligt og om selve skabelsen selvfølgelig.
En meget fin oplevelse!

SKAB er en småbørnsforestilling for de 2-5 årige – en musikalsk og skulpturel animationsforestilling, -  SKABelsesberetningen fortalt med kagedej og køkkenredskaber. Bag SKAB står Hvid Støj Sceneproduktion. Børn i byen så premieren i Aarhus, men forestillingen spiller også i forbindelse med Amager Børneteaterfestival onsdag d. 17.10 kl. 9.30 og 10.45.