Kommer man fra København med båden, fornemmer man allerede ude i sundet, hvordan pulsen falder. Fred og ro hersker på øen mellem Sjælland og Skåne. Rapsmarker, små havne, hyggelige gæstgiverier og fine cykelture for børn og voksne er virkelighed for en weekend. Og lige nedenfor bølger havet. Tag en tur til Hven.

Landsbyidyl og ø-hygge
Der er skruet op for stokroser og små hyggelige gårdhaver. Caféer med ternede duge og hvide stakitter. Sæt jer ind og nyd hjemmebagt kage og lad børnene lege. Der er små gallerier med kunsthåndværk og udstillinger, samt udsalg af lækre lokale produkter som gedeost, Hvens egen durumhvede, rapsolie og bagværk. Og uden om ligger markerne, skrænterne, strandene og de små havne og lokker.

Transport til Hven

Det er nemt at komme til Hven. I sommermånederne springer man på færgen fra Havnegade i København. Den sejler hver dag kl. 9.15 og lægger til i Bäckviken, den lille havn på østsiden af Hven. Herfra sejler den retur kl. 16.30 hver dag, tilbage til Havnegade. Turen tager en time og 25 minutter. Man kan besøge Hven på en enkelt dag, eller man kan blive på øen om natten. Det muligt at bestille familiebillet for to voksne og to børn med ud- og hjemrejse på to forskellige dage til 730 kr. Vil I rejse ud og hjem samme dag, er prisen en smule lavere. Tjek sparshipping.dk. Man kan også tage færgen fra Landskrona. Den sejler hele året og flere gange om dagen. Tjek venstrafiken.se.

Cykeltur på Hven
For både mindre børn og større friske unger er det oplagt at cykle rundt på den lille ø. Der er små veje og cykelstier overalt og afstandene er små. At cykle rundt på Hven er en dejlig naturoplevelse, hvor I er omgivet af havet, de gule marker og den friske vind. Fra toppen af Hven er der udsigt hele vejen rundt i sundet. Fra Kronborg til Øresundsbroen. På færgen fra København er det i nogen omfang muligt at tage sin egen cykel med mod betaling. Men tjek på sparshipping.dk.
Men ellers findes der en stor cykeludlejning på øen, hvor der er cykler i mange størrelser, barnesæder, medløbercykler og anhængere. Udlejeren findes lige oven for bakken ved Bäckviken og på venscykeluthyrning.se, hvor I finder alle priser og vilkår.

Overnatning på Hven
Har I lyst til at blive natten over på den lille ø, er der både camping, gæstgiveri og vandrerhjem, der byder jer velkommen. Vens Camping har både teltplads og små campinghytter, som koster 1170 sek. med plads til seks personer. Det er fredeligt og ikke langt til Norreborgs lille havn. Tæt på ligger også vandrerhjemmet, som har værelser til 3-4 og 5-6 personer. Midt inde i den lille landsby er det også muligt at overnatte. Der findes flere hoteller og gæstgiverier, blandt andet det skønne Villa Tuna.
villatuna.se
visithven.dk
venscamping.se
vensvandrarhem.se

Tycho Brahe-museum – Uranienborg
Den excentriske danske videnskabsmand Tycho Brahe satte Hven på verdenskortet, da han gjorde mange astronomiske studier på øen i 1500-tallet. På toppen af Hven ligger Uranienborg, som var Tycho Brahes bolig og observatorium, indtil han udvidede med Stjerneborg, som ligger ved siden af. Der er kun rester tilbage af bygningerne, men der ligger et moderne museum, som viser astronomens liv og forskningens betydning. Enhver nysgerrig astronom-purk vil få stillet sin stjerne-sult.
 Husk også renæssancehaven og den sjove legeplads med planetsti til unger og barnlige sjæle.

Klatring og hestemuler
Er der store børn i familien, kunne I smutte forbi Äventyrsarken. Her kan erfarne unge ryttere komme på ridesafari på de stærke ardennerheste. Hvis I ønsker det, kan hestene spændes for vogn og hente familien ad ankomst på havnen. En eventyrlig fornemmelse at køre gennem landskabet i hestevogn. Hos Äventyrsarken er der masser af udfordringer i træerne, hvor der er forhindringsbane kræver smidighed og koncentration. Book i forvejen.

Massage, golfbane og whiskey
Hven er idyl for hele familien. Mens børnene opdager øen med mor, kan far få masseret ryggen eller få behandlet de trætte fødder med klid fra Hvens durumhvede. Eller mor kan tage en runde på golfbanen, mens far laver mad sammen med ungerne. Eller omvendt. Der er mange muligheder. Øen har også sit eget whisky destilleri, som tilbyder smagning af whisky, rum, gin, vodka og akvavit.
  

Fakta:
Der bor fast 360 mennesker på Hven.

Hven er 4,5 km lang og 2,5 km bred.

Cykelruten langs kysten er 12 km.

Sejlturen fra København tager 1 time og 25 min.
Hven har tre havne: Bäckviken på østkysten, Norreborg på nordkysten og Kyrkbacken på vestkysten. 

Husk: medbring svenske kroner. Der er ingen bank på Hven, og de færreste forretninger tager kreditkort.

For mere info: visithven.dk

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.