Hvad skal junior gå til? Aarhus byder på andet end basket og ballet. Se bare her

 

1. Klatring

Klatring er en udfordrende sportsgren, der kræver både styrke og smidighed. Og det er bestemt også for børn. Århus Klatreklub i Brabrand oplyser, at børn over 10 år kan gå på juniorhold, mens børn under 10 år er gratis i følgeskab med en betalende voksen. Vær opmærksom på, at klatring er under eget ansvar, og at forældre skal have sikringskort for at kunne hjælpe sine børn. Klatreudstyr lånes i første omgang, men skal senere købes.

LÆS OGSÅ: De 5 gratis oplevelser

2. Rope Skipping

Rope Skipping, eller sjipning, som det hedder på dansk, er både for friske drenge og piger, som har lyst til at prøve noget nyt. Her lærer man tricks med forskellige tov. Lige til tage med ud i skolegården - og det skulle være ret sjovt! Der er mulighed for at udøve denne sport på konkurrenceplan også. Århus 1900 tilbyder begynderhold fra 1. klasse

3. Rulleskøjteløb

Rulleskøjteløb er en sport, der er let at træne i sin fritid. Hos Århus 1900 skaters lærer børnene at bremse, vende og dreje. De lidt mere øvede trænes i pack-kørsel (at køre i række efter hinanden), bremse med hjulene, overlæg i svingene og alt det nødvendige for sikker by-kørsel.

LÆS OGSÅ: Hven- en sejltur fra storbyen

4. Orienteringsløb

Orienteringsløb er for både store og små. Hos Århus 1900 kan friske børn og unge i alderen 7-20 år være med på ungdomsholdet, der har løbere på alle niveauer – lige fra begyndere til landsholdsløbere. Der er plads til alle, der synes, det er sjovt at komme i skoven. Derudover bydes der på familieaktiviteter som fx fællesspisning. 

5. Trampolin

At hoppe i trampolin handler om mere og andet end blot at hoppe op og ned. Det gælder om at koncentrere sig om at lære spring og sætte dem sammen, og det er en god og sjov måde at øve koordinationen. Disciplinen er let at starte på og svær at stoppe med igen, lover de hos Springcenter Århus. De forventer at starte børnehold op for de 6-7 årige.

LÆS OGSÅ: Gå sammen om delebørnene

Foto: Anders Hviid og DeviantArt.com