Cikaderne gnider larmende deres bagben mod hinanden og luften emmer af varme og eventyr. Sanserne er helt vækkede, når færgen ankommer til øen midt ude i Middelhavet og Korsika inviterer indenfor med magisk natur. Korsika har vandfald, hvide og sorte strande, skudhuller, jernbane gennem bjergene og en by, som hænger højt over havet. Det er skønt at opdage øen sammen med børnene og på lidt primitiv vis. Korsika er nem til bil-eventyr. På en uge kan man nå rundt i mange hjørner af øen.

Med lille telt på Korsika
Det lille medbragte telt er basen. Det kan slås op under fyrretræerne på campingpladser rundt omkring på øen. De primitive campingpladser uden pool og hoppeborg summer på en anden måde i en stemning af franske gloser, oliven og rødvin. Ro. Hvis børnene har fantasien med sig, så er de små campingpladser skønne. Ved morgenmadstid kan man så tage sin bil og køre ned til nærmeste lille strand, købe en pose croissanter med på vejen og tage en dukkert i det friske hav. En alene-i-verden-oplevelse. Der er ikke et øje, før langt op ad formiddagen.
Der findes masser af tjekkede campingplader med alle faciliteter. Swimmingpools, legepladser, bordtennis, restauranter. Og selvfølgelig kan børnenes behov for mere underholdende camping få lov at sætte dagsorden nogle af dagene. Vælg campingpladser spredt rundt på øen, så er I sikre på at se meget. Find en campingplads HER.

Vandfaldet i Gorges de la Restonica

Lige uden for hovedbyen Corte finder I nemt Gorges de la Restonica. Man kan bade mange steder ned langs floden, og et af de indbydende steder findes efter Auberge de la Restonica. Der er brusende vand, naturlige badekar og store runde klipper under skyggefulde træer. Her træder hele familien ind i en naturoplevelse, man kan bruge timevis på. Svøm i det kølige vand, tag brusebad under små vandfald eller gå ture ned langs bredderne af floden. Det er eventyr. Sæt mindst en halv dag af til Restonica.

Bonifacio og en tur til havs

Bonifacio hænger på kanten af skrænten i den sydligste del af Korsika. Det vidunderlige og fascinerende klippeformationer ser vilde ud. Fra havnen i Bonifacio kan I blive sejlet til havs for at se på byen, og det er en tur værd. Vær beredte på børnenes spørgsmål om, hvordan husene kan sidde fast på klippen. Man forundres. Sejlturen og den milde brise er en dejlig udflugt på en varm dag.
Når I er i Bonifacio, så find L’escalier du Roi d’Aragon. Tag derhen om morgenen, nyd roen og gå de 187 trin ned langs klippen mod havet. Trappen er ifølge legenden blevet hugget ind i klippen på en enkelt nat, engang i 1420. Super magisk sted for ungerne at vandre op eller ned.

Les Calanques
Det lyserøde landskab på Korsika. Tag børnene med på en lille vandretur ved det forrevne landskab af lyserød granit. Havets og vindens kraft har gennem mange år slidt på klipperne og formet dem til mærkelige, sjove, finurlige former og søjler. Stands bilen på den smalle vej mellem Porto og Piana og nyd synet af klippernes former, eller gå en lille tur. Hvis I er her, når solen går ned, så sæt jer på klipperne og lad øjnene forundres over det lyserøde farvespil. Tag aften-picnic med.

Strandene på Korsika
Der er vidt forskellige strande rundt om øen. Store hvide strande, små hemmelige klippe-strande og en sort strand ved Nonza på vestsiden af Cap Corse. Nogle af Europas smukkeste strande ligger ved Porto Vecchio i den sydøstlige del. De hvide sandstrande ligger varmt under pinjetræerne, vandet er helt klart og klipperne rosa. Stederne hedder Palombaggia, Folacca og Acciaro. Også her i området er der masser af camping. Området omkring Calvi har også smukke og børnevenlige strande. Hvis I kommer med færgen til Calvi er det oplagt at tage første overnatning her i nærheden, og måske bruge en hyggelige lille by Ile Rousse, hvis I er sultne.

En tur på den Korsikanske jernbane
Selvom I har bil med kan en tur med toget være en stor oplevelse. Turen fra Ajaccio til Corte er fantastisk smuk. Stå eventuelt af på Vizzavona og kør tilbage. Den gamle jernbane skærer gennem bjerge, boblende floder og makiens vildskab. Har dine børn tendens til at blive køresyge, så drop denne tur. Mange turister tager til Korsika udelukkende for at køre en tur med toget tværs over øen gennem tunneller, over broer med udsigt til skønheden.

Skudhuller og skældsord

Bliv ikke overrasket over skudhuller og skældsord rundt omkring på skilte og mure. Korsikanerne er selvbevidste, og ikke alle er begejstrede for at være en del af Frankrig. De fleste skilte er to sprog, og mange steder er de franske ord malet over, eller skiltet skudt i stykker. Stop op, kig på det og fortæl børnene om den frihedsbevægelsen og de kræfter, der er på spil.

Sådan kommer I til Korsika:
Flyv til Nice med SAS eller Norwegian.
Lej en lille bil og tag færgen over til Korsika.
http://www.visit-corsica.com/
http://www.corsica-ferries.fr

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.