Hvis du ikke allerede kender Kim Fupz Aakesons finurlige fortællinger, så skal du unde dig selv og dine børn at købe bogen ”Fupz’ og Bregnhøis største hits”. Og hvis du gør, ja, så skal du købe den alligevel, for den er ganske enkelt fantastisk


Du kender sikkert situationen: Mor/far skal læse godnathistorie, og junior hiver for 3. dag i træk beslutsomt Teletubbies-bogen ned fra reolen. Mor/far læser distræt godnathistorie, mens tankerne vandrer fra madpakkesmøring over vasketøj til morgendagens møder på jobbet. Zzzzz …

Men sådan behøver det ikke at være. Ja, sådan kan det faktisk umuligt være, hvis godnathistorien er ”Fupz’ og Bregnhøis største hits”. For her er historierne ikke kun underholdende for børn, men lige så meget for voksne. Bogen er nemlig fuld af skæve og skøre historier om grimme og uartige børn og nisser, der drikker sig stive i juleøl!

Kim Fupz Aakeson har en forunderlig, fantastisk og flabet evne til at vende tingene på hovedet. Som i historien om pirat-pigen, der en morgen vågner op i en helt almindelig kernefamilie og hidser sine forældre op, til de bliver blåviolette i hovederne, fordi hun hverken ved, hvad et toilet eller en flyverdragt er. Eller i historien om nissen, der bliver træt af at hutle sig gennem de 11 julefri måneder og ender med at flytte ind hos Gregers i Vordingborg, der heldigvis er så dement, at han tror, det er juleaften hver dag.

De krøllede historier akkompagneres meget fint af Rasmus Bregnhøis eminente tegninger, der med masser af liv, farver og facetter giver små og store øjne nok at kigge på – og snakke om.

”Fupz’ og Bregnhøis største hits” er udkommet på forlaget Carlsen i februar 2012. Vejl. pris 249,95 kr.