Den sorte nat er faldet ned over Sharm El Sheikh. Børnene har fået dagens is og har svømmet så meget under solen, at de faktisk er klar til at sove. Men stop! 
Pak en rygsæk med varme trøjer, vand og chokolade, og kør ud i nattens ørken for at finde det sted, Moses modtog de ti bud og se solen stå op. Det er ren magi.


To timers bus under stjernetæppet
Det er dødhårdt, når man skal holde sig vågen i mørket. Derfor kan børn og andre søvn-engle med stor fordel tage en lille lur, mens bussen finder vej ud i den stenede ørken langs kamelruten. Bussen bumler af sted, mens stjernehimlens lygter bliver mere og mere tydelige og blinkende. Turen fra Sharm El Sheikh tager omkring to timer, så kort efter midnat holder den ved Sinaibjergets fod ved St. Katarina Klostret. Det er tid til at vågne op til en imponerende vandretur opad.

Natlig pilgrimsvandring på Mosesbjerget
Fra klosteret er der to veje til toppen af det officielt anerkendte Mosesbjerg. Begge ture er stejle og tungen skal holdes lige i munden. Det kræver nærvær. Men det er ikke anstrengende for stærke ben i vandresko. Natten er mørk. Månens og pandelampens lyskegler tillader lige akkurat, at man ser stien. Den ene sti er fin og afmærket, mens den anden er berømt og hugget ind i klippen af en munk. Uanset rute, tager opstigningen fra St. Katarina Klostret et par timer i moderat tempo. Børnenes korte ben bruger måske lidt længere tid på vandringen, og måske skal der holdes flere pauser. Luften er iskold og ørene ligger gemt under huen og fingrene holder varmen i vanterne. For kun få timer siden forsøgte vi at holde kroppen kølig i en pool under solen. 
Nu er bjergene forsvundet i mørket og fornemmes som golde og farveløse skygger. Trinene rejser sig for fødderne, et efter et og i pandelampens skær, drives man opad med bankende hjerte.

Iskolde fingre og stjernekuppel

I takt med at fødderne nærmer sig det sted, Moses efter sigende skulle have modtaget de ti bud, dukker der flere og flere interimistiske kiosker op langs stien. Koldt vand og varm te tilbydes, og der holdes små hvil. Børnene får chokolade og vandreturen fortsætter. Trinene føles højere og benene tungere.
 Da familien er nået til tops, er der stille. Og så alligevel ikke. Mange andre pilgrimme har fundet vej ad Moses’ sti. Små forretningsmænd lejer tæpper ud, og ord på mange sprog blander sig i natten, mens alle forsøger at holde varmen. Fra alle steder høres ”Jesus” og ”Maria” i blid hvisken. Midt i en stemning af tryghed og spænding, falder nogle i søvn på Sinais hårde klippe omgivet af kapel og moske. Andre sidder i tavshed under den magiske stjernekuppel og venter med blikket fæstnet i mørket mod øst. Indtil morgenen vågner og himlen rødmer.

Lyserøde nyfødte bjerge

Tyve minutter før solopgang bipper vækkeurene efter et par timers søvn i knap 2300 meters højde. Børnene og andre spændte sjæle er vågne med det samme, afventer turens klimaks. Stilhed. Sitren. Pludselig fødes bjergene i et gyldent og orange lys. Solens morgenstråler kommer snigende og vækker hele Sinaiørkenen til live i et lysshow. Alle pilgrimme, små som store, forundres stille, mens solopgangen breder sit lys ud i alle nuancer. Verden forandres. Vi forundres.

Lette fjed ned ad bjerget
Lyset og synet er vitaminer til fødder og sind. Alle sidder stille, indtil energien eksploderer. 
Smil, forundring, snak. Billeder tages, chokolade spises, notater skrives ind i små bøger. 
Børnene er meget vågne og finder lette fjed frem og springer tilbage ned ad bjerget med smil i ansigtet. De er glade og mætte af indtryk. Og trætte.
På turen tilbage til St. Katarina Klostret er pandelampen pakket væk og kameraet fundet frem. Med stolthed og taknemmelighed over denne lysende oplevelse og over at have set det sted, hvor Moses skal have modtaget de ti bud for mere end 2000 år siden, vender vi tilbage til virkeligheden. Inden bussen kører tilbage til pool og strand, kan man besøge klostret, som har huset mange pilgrimme. Eller man kan lade være og blot nyde denne veludførte nattevandring.

Tips til Børn på Mosesbjerget

Alder: Fra 10 år
.
Viljestyrke: Seje, stærke, ikke pjevsede børn

.
Derfor om natten: Det er køligt, og simpelthen for varmt om dagen. 
Oplevelsen af solopgangen er fantastisk fra toppen af bjerget.
Medbring: Pandelygte, varmt tøj – varm hue og vanter, 
kamera, rigtig gode sko, proviant – både vand og mad.
Billet til turen: Tjek med eget rejseselskab, om de tilbyder turen eller kan hjælpe jer med at arrangere.

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.