Hos Sofie´s Forældre i Frederiksgade er man garanteret hygge og varme for alle pengene. Allerede når man træder inden for døren i te– og kaffesalonen indsluses man i en nostalgisk tidslomme, hvor alle ens bedstemor-minder bliver vækket til live. Væggene er prydet med blomstrede tapeter, og bordene er dækket med hvide duge og friske blomster. Store, behagelige lænestole og sofaer står og ser indtagende ud og skriger på en varm bagdel – alt imens afdæmpet musik strømmer ud af højtalerne. Der er gode pusle- og ammefaciliteter, og der er sågar en mere rolig og diskret ammesektion i underetagen, hvor der er legetøj, som børnene kan muntre sig med, mens de voksne kan sludre sammen. Barnevogne kan stilles udenfor.   

Menukortet bærer præg af, at det er en børnevenlig café. Alt fra børnekyllingespyd, sandwich i børnestørrelser, frugttallerkener, modermælkserstatninger og forskelligt udvalg af babymos, kan købes. Prisniveauet er i den fornuftige ende, og de fleste børnefamilier vil kunne have råd til et besøg i caféen. 

De besøgende er to voksne og et barn på fire år. Børnemenuen består af en kop varm kakao med flødeskum (30 kr.), en hjemmebagt bolle med kardemomme (16 kr.) og et kyllingespyd (35 kr.). Børnemenuen indtages med største fornøjelse – på nær grøntsagerne i kyllingespyddet, men det tror jeg ikke er caféens skyld! De voksne får henholdsvis en ”moderat” (69 kr.) og en ”fuldvoksen” morgenmadskomplet (82 kr.), som består af et rundstykke med tilbehør af ost, smør, rullepølse, lille glas marmelade og en morgenkage. Forskellen på de to morgenmadsmenuer er et ekstra rundstykke og en skive rugbrød. Dertil følger et glas appelsinjuice samt en kop filterkaffe/ kande te. Der er gratis genopfyldning af kaffe.

Der er et stort udvalg af forskellige te-sortimenter, og valget falder på en rød te med hyldeblomst/æblesmag. Det er en delikat te, og en af de mere mindeværdige oplevelser fra cafébesøget, som absolut vil blive gentaget ved et eventuelt senere besøg. Filterkaffen er også glimrende, og oplevelsen af, at det er en te- og kaffesalon, kommer virkelig til udtryk.
Til sidst får manden i selskabet dækket resten af sit kalorieindtag i form af et stykke flødekage med æggelikør (33 kr.). Kagen er lækker og fyldig, men er ikke hjemmelavet, som den hjemmebagte bolle med kardemomme.  I det hele taget bærer menuerne præg af lidt hurtig masseproduceret mad. Morgenkagen i morgenmadsmenuen er en flad snegl, der er færdigkøbt og lunet i ovnen, og det samme er rundstykkerne.

Alt i alt må konklusionen være, at sammenhængen mellem pris og kvalitet stemmer meget godt overens, for du får, hvad du betaler for. Desuden gives meget generøse mængder af kaffe og te, og betjeningen er yderst venlig. Udvalget af både mad og drikkevarer er ret omfattende, og alle vil kunne fristes på et eller andet plan – den kageglade gæst vil i hvert fald få sine lyster dækket af de mange forskellige, lækre tærter, kager og chokolader. Hos Sofie´s Forældre kan absolut anbefales til alle – både børnefamilien, kæresteparret, ammende og andre interesserede sjæle.

Foto: Marianne Graven