Aladdins hule lukker sig omkring dig og dine børn. I ser Atlasbjergene i det fjerne og morgenbønnen vækker byen fra sin minaret. Alle sanser er på opdagelsesrejse her i den farverige by midt i den marokkanske ørken. Tag på oplevelse sammen. Her er seks magiske steder for hele familien i Marrakech.


Djerma el Fna – om dagen
Når morgensolen står over den store Djerma el Fna plads, vågner det magiske liv i Marrakech. Børnene vil elske det. Slangetæmmerne samles på torvet på deres tæpper og inviterer store og små til at holde og røre slangerne. Læg en mønt i hatten, og se hvad der sker. 
Hen over dagen bobler pladsen op af akrobater, hennamalende kvinder, planteskoler, abekatte og boder med lækker friskpresset appelsinjuice. Gadehandlerne sidder side om side og tilbyder alt fra brugte gebisser, strudseæg og små bitte levende skildpadder. Intet barn kan stå for det. Brug tid på pladsen i løbet af dagen. Gå langsomt, kig, mærk og sans.

Foto: Line FjordPå shoppetur i Souk’en
De lidt større børn vil elske at fare vild i Souk’en i den gamle bydel i Marrakech, Medina. Hvis man går ind fra Djerma el Fna, lander man direkte i sko, tasker, smykker, tøj, hvorimod man fra den anden side har større chance for at se værksteder, hvor der arbejdes med læder, keramik og metal. Det er svært at modstå de handlende med deres smukke farvestrålende varer. Der er lækre skindhjemmesko til hele familien, tørklæder, sølvsmykker og så små ringe til børn. Der er fine brætspil i træ og udskårne æsker. Der skal handles hårdt på prisen.

Djerma el Fna – om aftenen
Når de små trætte børneben har været på vandring rundt i den eventyrlige by hele dagen, og solen er gået ned i ørkenen, bliver der skruet højere op for blusset på Djerma el Fna. Gadehandlerne forsvinder og pladsen forvandles til et kæmpe gadekøkken. Hundredvis af boder med bænke og glohede gryder og pander tilbyder små billige retter – lam, hummus, fisk, salater, fladbrød i et mekka af krydderier. Klem jer ned på bænkene sammen med de lokale og bestil det samme som dem. Et aftensmåltid koster ganske lidt. Tag børnene med hen til boden, hvor der sælges kogte snegle og snup en lille skål. Deres øjne vil være store.

Søndagsbrunch i vild luksus
Tag børnene med til La Mamounia, som er Marrakech’s klassiske og mest luksuriøse hotel. Brunch-pavillonen ligger i et eventyrligt parkanlæg med palmer, plæner, blomster, pools og restauranter. Brunchen har alle de lækreste oste og brød, æggeretter, frugt, juicer og kager, alt hvad man som vesterlænding kan forestille sig. Børnene kan gå på opdagelse i parken, mens mor og far nyder stilheden og duftene på terrassen. Besøget kan måske kombineres med at mor (eller far) tager en tur i den eksotiske spa og hammam, som ligger i kælderen under hotellet. Bestil bord hjemmefra.

En tur på kamelens pukler
Ørkenens vinde blæser ind i ansigtet, og børnene vil elske at stige til vejrs på et par pukler.
 Med ørkenens skibe iført smukt dekoreret sadeltøj og med drøvtyggende kæber, er endnu et eventyr klar til børnene. Sejl nogle timer ud i nærmeste ørken, læn jer tilbage og sørg for at fortælle alle de gode historier fra 1001 nat. Kamelførerne holder til lige uden for Menara haven, hvorfra man kan købe ture. Der skal forhandles benhårdt om prisen. Længere ture ude i ørkenen kan blandt andet købes hos Authentic Morocco.

Terres d’Amanar
Terres d'Amanar er en særlig ørkenpark i berbernes område. Perfekt sted for familien. Der er sportsaktiviteter, klatring, svævebane, vandreture, keramiske værksteder, bmx-cykler og vilde legepladser. Terres d’Amanar ligger ca. en halv times kørsel fra Marrakech. Hvis man vil tage den med ro, kan man finde lækker øko-overnatning derude. Superfedt sted for børn og deres voksne.

Hvor bor I:

Riad i den gamle bydel. Bag de snørklede gader, gemmer sig små gæstehuse med haver og mosaikker. Vær dog opmærksom på den ikke så børnevenlige byggestil med stejle stentrapper.
Turisthoteller: hotels.com
Bo gratis hos de lokale – tjek hospitalityclub.org

Tips:
Undgå dårlig mave og tag de almindelige forholdsregler i forhold til drikkevand. Sørg for at spise stegt eller bagt mad. 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.