Paris er også for børn. Også om vinteren. Paris i december eller januar er stadig en lysende oplevelse, som mor og datter kan sanse ind i sammen. Et enkelt museum, et tårn, en park, en kirke, en plads. Og masser af pandekager. Giv dit barn et indtryk af Paris.

Oplevelser i Paris med børn
Måske tager du af sted alene med din datter, måske tager din veninde og hendes datter med. Så er der også plads til lidt voksensnak og en lille pastis, når poderne sover. Dagene kan fyldes med ture, hvor både mor og unger glædes over lys, vand og oplevelser i den franske hovedstad. Små sanseindtryk midt i den store by. Brug god tid på hver enkelt ting, for der er altid lige en ristet kastanje, der også skal smages, en springvand, der skal lyttes til eller en franskmand, der skal betragtes.

Under Eiffeltårnet

Måske tænker du, at I skal bestige Eiffeltårnet. Men det behøver I ikke. Tag hen og kig på det. Gå ind under tårnets fire ben. Bliv svimmel af at kigge op langs den enorme konstruktion. Bliv under tårnet en times tid. Køb en fransk crêpe (pandekage) med sukker eller nutella ved en af boderne i nærheden. Tag billeder af tårnet, lad din datter lave en lille film med dig og tårnet.
 Hvis I alligevel beslutter jer til en tur til toppen, så spar tid i køen og køb billetter hjemmefra på 
www.tour-eiffel.fr
Metro: Bir-Hakeim eller Trocadero

Naturhistorisk Museum - Muséum national d’Histoire naturelle
Et meget imponerende syn får man i Grande Galerie de l’Évolution, hvor er alverdens udstoppede dyr er sammensat i en lang march, iscensat som dyrearternes udvikling. Flere tusind udstoppede dyr vandrer efter hinanden på en hel etage. Kæmpe giraffer, elefanter, ulve, aber og tigre. Man forestiller sig Noah Ark modtage dem. Børnene er vilde med det og kan komme helt tæt på. Besøg også Galerie Paléontologie, hvor skeletterne af dinosaurer er udstillet i naturlig størrelse, og tusindvis af andre dyreskeletter mammutter, okser og aber ledsager dem.

Lige bag ved museerne ligger Paris’ botaniske have – Jardin des Plantes, åndehullet, som er smukt anlagt med mange pavilloner. Paris’ ældste zoologiske have, Ménagerie ligger også herinde, et på en gang magisk og historisk sjovt sted. Når sulten melder sig, spring hotdog’en over, og find i stedet Paris’ gamle moske, som ligger om hjørnet på Place du Puits de l’ermite. Gå ind og spis i den vidunderlige tesalon.
Adresse: 36, rue Geoffroy Saint Hilaire.
Metro: Jussieu eller Austerlitz.

Bateaux Mouches
Det kan godt blive for meget med museer. Så tag en tur med Bateaux Mouches, de store ”kanal-rundfarter”, som sejler på Seinen. Mens man bruser under broer og over flodens krusninger, glider Louvre, Notre Dame og Musée d’Orsay forbi. Børnene kan tage en slapper og samtidig få et fint indtryk af konturerne i byen set fra vandet. Imens kan mor lytte til forklaringerne i høretelefonerne. Turen kan evt. reserveres hjemmefra, www.bateaux-mouches.fr, ellers plejer køen at være til at overse.
Metro: Alma Marceau.

Paris’ Kloakker (Les Égouts de Paris)
En rundtur i Paris’ kloakker er en særlig oplevelse. Byens spildevand ledes rundt i mange rør og er et kæmpe system. Meget imponerende, og ikke særlig velduftende. Fra de underjordiske gange, kan man følge med i, hvor man er - de overjordiske gaders navne er nemlig skiltet hernede. Har dit barn en lille ingeniør i maven, er det et vidunderligt spændende sted.
Adresse: Pont de l’Alma ved 93, quai d’Orsay

Metro: Alma- Marceau

Le Sacré Coeur
Den lysende kirke på toppen af Montmartre. Byens mylder er spraglet her i kvarteret. Sjove butikker med mærkelige ting og tjekkede designershops. Sørg for at fylde rygsæk op med juice, brød og måske en pandekage i hånden, gå så op og find fred omkring kirken med udsigt til hele den enorme by. Sid på stenmuren og sug byen ind. Måske er der endda en lille parisisk karrusel på vej ned igen.
Metro: Abbesses eller Anver

Pompidou, Les Halles
Når Paris skal snuses ind, hører gadegøgl også med. Foran det store Centre Beaubourg ligger et springvand med farvestrålende skulpturer, som bevæger sig og sprøjter med vand. Der sælges pandekager. Prøv denne gang med sukker og citron. 
Centre Beaubourg har sjove rulletrapper i de udvendige rør, og man kan komme helt op til toppen.
 Centret har kunstudstillinger og caféer. Men er de små ben mere til hvil, så bliv siddende på en bænk på en af pladserne foran. Der er tusind ting af se på.
Metro: Châtelet, les Halles

Hvordan kommer vi frem:
Søg flybilletter på www.momondo.dk
Søg hotel på www.hotels.com

Hvor bor vi:

Der er mange steder, man kan kalde centrum i Paris.
Vælg et sted, som har et par seværdigheder i nærheden eller som bare har en metrostation tæt på, fx: 1, 4, 5. eller 6. arrondissement.

Hvor mange dage:
3-5 overnatninger, så er der fin tid til at tage en lille godbid af byen.

Fem hurtige:
Drop de store museer – find de små

Drop de dyre restauranter – snup en bistro

Drop taxi – tag metro

Drop shopping – køb små sjove ting, der dukker op.
Drop Champs-Elyssées – nyd de lokale kvarterer

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.