Skal I være hjemme i vinterferien? Vi kommer her med 15 bud på de bedste og børnevenlige oplevelser, der alle finder sted i og omkring Aarhus. 


FYSISK AKTIVITET

Aktiv ferie i DGI-Huset
DGI Huset afholder Aktiv Ferie, som bl.a. byder på non-stop klatring, minitrampoliner, springgrav og balancebomme. Der er desuden gang i hoppeborg og hoppepude, samt et stort lege- og boldspilsområde. Husets instruktører sætter dagligt gang i forskellige aktiviteter, som passer til dagens tema. Så kom og vær med en enkelt dag i ferien og brænd noget krudt af sammen med ungerne – eller køb en ugebillet og kom HVER dag.
Hvor: DGI-Huset, Aarhus C.
Pris: 75 kr. pr. person, ugebilletten koster 125.- (børn under 2 år er gratis) 

Forhindringsbane, Havreballe skov
Lige overfor Tivoli Friheden finder man åndehullet Havreballe Skov og dens sjove og udfordrende forhindringsbane. Tarzanbanen udfordrer børnenes (og din) balance og koordineringsevne. Husk også at gå en tur rundt om søerne i skoven og fodr ænderne.
Hvor: Havreballe Skov, Aarhus
Pris: Gratis

Gå på skattejagt med Geocaching
Geocaching er en moderne skattejagt, hvor man via appen Geocaching kan gå på jagt efter diverse poster, som andre har placeret rundt om i ens nærområde. Man har mulighed for selv at vælge forskellige sværhedsgrader og terrænforhold. Lad fx turen gå til skoven ved Moesgård Strand og find beholdere med små symbolske ting fra andre geocachere – læg evt. selv en lille ting til den næste. Nogle steder er der blot en seddel, hvor man skriver en notits på, så husk en blyant. 
Hvor: Hele landet
Pris: Gratis 

Legeplads crawl
Besøg flere forskellige legepladser på én dag og vær sammen med børnene om at bedømme, hvilken én der var bedst. For eksempel byder Frederiksbjerg på et væld af legepladser:

• Legepladsen på Læssøesgade 
• Legepladsen på Tietgens Plads
• Legepladsen i Skanseparken
• Legepladsen på Skolemarken
• Legepladsen i Mindeparken 

Dokk1
KULTUR OG UNDERHOLDNING

Vinterferie på Dokk1
Der er masser af spændende aktiviteter for børn i alle aldre på Dokk1 i vinterferien. Tag fx til Musikskolen Lauras fastelavnsfest, hvor SKRALLEBANG underholder store og små. I kan også vælge at give jer i kast med at lave jeres helt egen Harry Potter tryllestav, eller lav perleplader, som sættes sammen til ét stort værk, der udstilles på Dokk1. Det er gratis at deltage, men tjek kalenderen på Dokk1s hjemmeside, da visse aktiviteter kræver tilmelding.
Udover de planlagte aktiviteter er der altid gang i den på Dokk1. I kan give den gas på den store udendørs legeplads, hvor man både kan få vind i håret og balancen sat på prøve. Indenfor er der både legeland for de mindste, sjove interaktive spil og nye redskaber i Æsken. Der er desuden masser af udklædningstøj og Magformers, så små og store kreative hjerner kan få frit løb. 
Hvor: Dokk1, Aarhus C.
Pris: Gratis

Modelbane Europa, Hadsten
Hvis man har haft sine børn med en tur igennem Aarhus Banegård, så kender man helt sikkert også til det kendte modeltog, som nu befinder sig i Joe and the Juices lokaler. Kan børnene ikke få nok af de små hyggelige tog, der kører rundt i de skønne miniaturelandskaber? Hos Modelbane Europa i Hadsten har de mere end 100 tog, der kører rundt i flotte små landskaber. Der er desuden legeanlæg for små pilfingre, hvor de kan lege med togsæt og bygge huse af LEGO. I kan også nyde et stykke ”Svellekage” i museets café.
Hvor: Modelbane Europa, Hadsten
Hvornår: 10:00-17:00 hele vinterferien 
Pris: familiebillet (2 voksne og 2 børn) 230 kr. 

LÆS OGSÅ: Her kan du komme til fastelavnsfest i Aarhus og omegn

Legetøj på Kvindemuseet
På Kvindemuseet kan man i vinterferien lave sit eget legetøj, ligesom børn gjorde det i gamle dage. Børnene bliver klogere på, hvordan børn legede i gamle dage, hvilket legetøj de havde samt den store forskel, der var på det legetøj, man havde adgang til, hvis man var fattig eller velhavende. Man kan desuden gå på skattejagt i udstillingen om pigernes og drengenes historier. Der venter en lille overraskelse til de små skattejægere i museets café.
Hvor: Kvindemuseet, Aarhus C.
Hvornår: Legetøjsværksted – alle hverdage fra kl. 11:00 – 15:00. Skattejagt – alle dage kl. 10:00 – 17:00.
Pris: Alle under 18 år har gratis entré. Dog koster det 30 kr. at deltage i legetøjsværkstedet.

Sørens Safri Show, Silkeborg
Oplev den sjove og musikalske dukkeforestilling Sørens Safri Show, hvor I møder aben Rango, som elsker at synge sange om sig selv, og hans lillebror Ludwig, som er en ”hård banan”, der drømmer om at være sej ligesom Tarzan! Søren Brynjolf og hans venner på slap line er super fin underholdning for hele familien.
Hvor: Silkeborg Medborgerhus 
Hvornår: tirsdag den 13. februar kl. 10:30 (forestillingen varer 50 min.)
Pris: 45 kr. (det er en god idé at bestille billetter på forhånd)

Dragejagt i Storcenter Nord
10 drager er løs i Storcenter Nord i vinterferien, og hver dag kan man være med i jagten på de forsvundne og værdifulde lykkesten, som er gemt rundt omkring i centeret. Den vilde jagt er i gang hver dag mellem kl. 11:00-16:00. Alle børn får udleveret kodeord, halskæde og skattekort, som skal bruges på turen. Man kan også vælge at udforske de store drager på egen hånd.
Hvor: Storcenter Nord, Aarhus N.
Hvornår: lørdag den 10. februar til søndag den 18. februar kl. 11:00-16:00
Pris: gratis

Kæmpe brætspil på ARoS
Ryk direkte i kunstfængsel, lav en miniatureudgave af skulpturen Boy eller klæd dig ud som kunstværket Flora. ARoS omdanner galleriet på niveau 5 til et 1000m2 stor spilleplade, hvor gæsterne udgører brikkerne. Der skal løbende løses opgaver, hvor man skal bruge både kroppen og hovedet.
Hvor: ARoS, Aarhus C.
Hvornår: søndag den 11. februar til søndag den 18. februar. Alle dage fra klokken 10-17. Onsdag til klokken 22.
Pris: Børn under 18 år har gratis entré

Børnemuseum på Gl. Estrup, Auning
Børn og barnlige sjæle kan i vinterferien prøve kræfter med rigtigt museumsarbejde, når man kan være med til at udgrave historiske genstande fra herregården. De skal registreres og formidles i Gammel Estrups eget børneværksted. Kom og bliv klogere på historiske perioder, klæde jer ud i historisk tøj og få taget et fint portrætfoto.
Hvor: Gl. Estrup, Auning
Hvornår: lørdag den 10. februar kl. 10:00 til søndag den 18. februar kl. 17:00
Pris: Børn under 18 år har gratis entré

Bamsehospital i Bruuns Galleri
Bamselæger og sygeplejersker står søndag den 18. februar klar til at kigge på børnenes medbragte bamser, som måske mangler et ben, har mistet næsen eller noget helt tredje. Det er det eneste bamsehospital i Danmark, og børnene kan desuden opleve hospitalsklovene som laver sjov. Alle børn og deres bamser er velkomne.
Hvor: Bruuns Galleri, Aarhus C. (ved Baresso)
Hvornår: søndag den 11. februar kl. 10:00-16:00
Pris: gratis

Botanisk Have

NATUR OG DYR

Botanisk Have - Væksthusene
Hvis vejret bliver for koldt og gråt, er der stadig mulighed for at nyde et varmere klima. Besøg Botanisk Haves fire væksthuse: Middelhavshuset, Ørkenhuset, Bjergskovhuset og Tropehuset og nyd varmen og de fantastiske blomster og planter. Spire Ib giver de små børn ledetråde, så planterne kan opleves i børnehøjde. Find spor efter en elefant eller en bjergged, eller brug næsen til at finde krydderurter.  
Hvor: Botanisk Have, Aarhus
Hvornår: Mandag til fredag kl. 9:00-16:00. Lørdag, søndag og helligdage kl. 10:00-17:00
Pris: Gratis

Fugle og bålmad i Bygholm Park, Horsens
Besøg Bygholm Park, hvor der laves suppe og pandebrød over bål. Samtidig fortæller ornitolog Peter Damgaard og biolog Mette Østergaad om fuglene i parken. I kan desuden lave fuglefoder, som kan tages med hjem. Hvis vejrudsigten siger regn, flyttes arrangementet under tag, så husk at medbringe varmt tøj samt drikkelse. Der er også en sjov og udfordrende legeplads lige ved siden af bålpladsen. 
Hvor: Bygholm Park, Horsens
Hvornår: onsdag den 14. februar kl. 10:00-13:00 ved bålpladsen.
Pris: Gratis

Naturhistorisk Museum
Kom helt tæt på Naturhistorisk Museums levende dyr, vær med når de dissekerer en Hvidnæse (en 3 meter lang hval) eller ta' på skattejagt efter dyrenes spor. Der er masser af aktiviteter i hele vinterferien fra kl. 10:00-16:00.
Hvor: Naturhistorisk Museum, Aarhus N.
Hvornår: lørdag den 10. februar til søndag den 18. februar kl. 10:00-17:00 (aktiviterne lukker kl. 16:00)
Pris: Børn under 18 år har gratis entré

Fotos: 1) DGI-Huset Aarhus 2) Dokk1 af Katrine Hemmingsen 3) Botanisk Have af Katrine Hemmingsen 

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram