Giv ungerne høretelefoner på og lad dem forsvinde ind i en god podcast i sommerferien. Vi guider til de allerbedste børnepodcasts lige her, som får de små til at undres, grine og blive helt opslugt.

Radionauterne: Til de nysgerrige børn

Hvorfor lyser solen? Hvorfor drømmer man? Hvorfor uddøde dinosaurerne? Få svar på det og mange andre underfundige spørgsmål med podcasten Radionauterne - en podcast til nysgerrige børn. P.S. De voksne vil også synes, den er spændende at lytte med på! (4-12 år)
Find Radionauterne her.

Guidede meditationer for børn: Ro på

Lad børnene puste ud og mærke deres krop med podcastserien, som hjælper børn til at falde helt ned og finde ro i kroppen. Gennem guidede meditationer i børnehøjde, sendes de på en eventyrlig indre rejse.
Find podcastserien her.

Mads og børneholdet: For de lidt større 

Lyt med hver lørdag, hvor ugens børnehold sidder klar til at tage fat på spændende dilemmaer i børnehøjde - styret af Mads Steffensen. Her vender panelet alt fra kærlighed til kæledyr – og voksne må også godt lytte med. 
Find den på Podimo.

Danmarks historie for børn: Tilbage i tiden 

Tag med på en rejse tilbage i danmarkshistorien, der er fuld af fantastiske fortællinger. Lær om vikingetiden, tyveriet af guldhornene, 2. verdenskrig og meget mere. Serien er fuld af lydeffekter og medrivende musik. 
Find podcasten her


Sebastians sejeste dyr: Til de dyreglade unger

Bliv klogere på ungernes yndlingsdyr, når børnenens helt Sebastian Klein underholder og fortæller om alt fra tigeren og den sorte mamba til elefanten og isbjørnen i børnehøjde. 
Find den på TalkTown-appen.

Bamsen Berta: For de helt små 

I podcasten her bliver de helt små 1-3-årige undeholdt. PLASK! siger hænderne i badekarret, TSCHHH siger vandhanen og WUIT siger lynlåsen i jakken. Verden er fuld af mærkelige lyde, og bamsen Berta møder lydene sammen med barnet.
Find podcasten her.


Knud og farfar: En god historie 

Knuds farfar lyver rigtigt meget, men Knud elsker alligevel, når han fortæller om dengang, han selv var dreng. Sæt jer godt til rette og lyt til den hyggelige historie-podcast for de små. 
Find den på TalkTown-appen.

Musikskolen: Bliv klog på musik  

Børn fra 3 år kan lytte med, når de bliver klogere på musikkens historie. Her kan de blive skarpe på alt fra Mozart og Spicegirls til Metallica og Mø - altsammen fortalt på en effektfuld og underholdende måde. 
Find podcasten her.

Fuld af løgn: Garanti for grin

Lyt med når de to børnebogsforfattere Thomas Bruunstrøm (forfatteren bag Sallys far-bøgerne) og Sophie Souid, når de fortæller hinanden tre vilde historier. En af dem er falsk. Men hvilken? Tag hørebøfferne på og gæt med - det bliver skægt!
Find den på Podimo

Sindssygt langt ude københavnske godnathistorier: Vilde historier

Lad ungerne lytte til en stribe lydfortællinger, der giver fantasifulde bud på, hvorfor forskellige københavnske bygninger ser ud, som de gør. En sjov børnepodcast, som vil udløse masser af grin. 
Find godnathistorierne her.

Talktown Gaming: For familiens små gamere

Hvis børnene spiller Minecraft, Roblox eller Among Us, så er podcasten her noget for dem. Her kommer de nemlig helt tæt på kendte YouTube-gamere, som spiller de populære spil. Podcasten handler om gaming, men også om venner og det sociale liv på og udenfor nettet. 
Find podcasten her. 

4 gode steder at lytte til podcasts

På vej 
Giv ungerne en spændende podcast i ørerne, imens i suser afsted til sommerhuset, sidder i flyveren, bumler afsted i toget eller triller rundt i ladcyklen. På den måde går tiden meget hurtigere og hyggeligere. 

Når I er krea
Regner det? Så fyld spisebordet med tuscher, papir, limstifter, pailetter, sakse og pap og fordyb jer nu i en hyggelig kreastund, imens I lytter til de allerbedste podcasts sammen - det giver ro og nærvær. 

Udendørs 
Smid et tæppe på græsset, find lidt lækre snacks og giv børnene høretelefoner på med en god podcast i. At ligge og kigge op på skyerne med spændende underholdning i ørerne, vil helt sikkert være et hit. 

I badet 
Har I en lille transportabel højtaler derhjemme, så placer den i badeværelset, når børnene er i karbad. Der findes ikke noget bedre end at tage et hvil i det lune sæbevand, imens ens yndlingspodcast strømmer ud af højtaleren. 

Fotos:
1) Radinoauterne 2) Podimo 3 + 4 ) TalkTown 5) Podimo 6) TalkTown 7) Canva