Legepladsen på Nikolaj Plads

Lp_13_05_primary_article
Nikolaj Plads 5 - 11
1067 København K
Se på kort
Rediger ›

Beskrivelse Rediger ›

Den lille småbørnslegeplads bag Nikolaj Kirke ligger på en af byens smukkeste pladser omgivet af høje træer og gamle, velbevarede huse. Legepladsen ligger få meter fra Strøget og er et velkomment pausested på byturen eller efter et besøg i Kunsthallen Nikolaj, der er indrettet i den tidligere kirke på pladsen.

Legepladsen på Nikolaj Plads er formgivet af kunstergruppen "Randi & Katrine" i 2010. De to kunstnere Randi Jørgensen og Katrine Malinowsky har rejst en lille, stiliseret skov bag kirken med masser af legemuligheder oppe i "trækronerne" for de mindste:

- trækroner med huler, hvor man kan titte ud til mor eller far
- kravlerør og hængebro, der forbinder kronerne
- rutsjebane og edderkoppenet fra træernes top
- t-formet træ med babygynge og almindelig gynge, der svinger fra grenene under opsyn af en venlig kirkeugle
- træstubbe til at balancere på
- små stendyr til at kravle og ride på

Legepladsen er tidligere kendt som "påfuglelegepladsen" på grund af en populær påfuglerutsjebane i træ, der stod på legepladsen indtil 2010. Påfuglerutsjebanen var lavet af kunstneren Gunnar Westmann i 1970'erne og måtte tages ned pga. slid og ælde efter at have lagt fjer til hundredetusindvis af rutsjeture og taget imod næste 40 års sol, regn og rusk henover pladsen.

I gamle dage lå der slagterboder hele vejen rundt om kirken, også dér, hvor legepladsen ligger i dag. Nabobygningen Nikolaj Kirke har ikke været anvendt som kirke siden de store bybrande i 1790'erne. Siden har kirkebygningen lagt vægge til noget så forskelligt som hovedbibliotek, brandstation og orlogsmuseum.

Kilde: Københavns Kommune

Åbningstider

Vi kender ikke åbningstiderne for dette sted.

Faciliteter Tilføj ›

Legeredskaber for små

Kategorier Tilføj ›

Udendørs legepladser Trash

Kommende arrangementer

    Ingen arrangementer den kommende måned.
    Du kan oprette et arrangement hvis du ved noget, vi ikke gør.
  1. Tilføj nyt

Skriv anmeldelse

Log ind her for at skrive en anmeldelse.

Louise

En lille gemt oase midt inde i byen- ideel efter en shoppe-sko tur i Magasin til de små og de trænger til et break, hvor de kan bevæge sig og lege lidt. Legepladsen er utrolig fin med uglen og klatrestativet, som leder fantasien på små grantræer med deres trekantede form. Desuden er der bænke, så en træt forældre også lige kan hvile sig mens børnene leger eller der kan nydes en madpakke eller lidt at drikke med børnene. Fint lille sted.

Henriette

endnu engang er der tænkt på de små fødder gennem byen, et rigtig godt sted til hvil men barnet kan lege

Frederikke

En lille oase på en travl shoppingdag.