Okkult jul

800x600_img_3252_antikken_glyptoteket_foto_primary_article

Foregår på Glyptoteket

Dantes Plads 7
1556 København V
glyptoteket.dk
Se på kort
Rediger ›

Beskrivelse Rediger ›

Måske troede du, at ”Det skete i de dage”, og at fortællingen om julen begyndte med det lille Jesusbarn i Betlehem? Sådan er det ikke helt. For flere tusinde år siden fejrede man nemlig også jul i det gamle Rom, Ægypten og Persien. Hør, hvordan Roms første kejser, Augustus, fejrede jul og om, hvordan perserne fejrede jul med deres solgud Mithras. Hør også om, hvordan man i det gamle Ægypten holdt både jul og nytår ved store festivaller. Her var julen til ære for guden Horus, og løvegudinden Sakhmet stod for det ægyptiske nytår. Vidste du det? Kom og hør julefortællinger fra rigtig gamle dage på Glyptoteket.

5-10 år, gerne i følgeskab med en voksen.

Glyptoteksmagi – museet i børnehøjde
Historierne om Glyptotekets kunstværker og skulpturer er magiske. Hver søndag kl. 12 vækkes de til live med fortællinger, der røber sjove, farlige, smukke, drabelige og myteomspundne begivenheder blandt antikke skulpturer, oldgamle mumier og farvestrålende malerier.

Der er et begrænset antal billetter til de gratis omvisninger. Billetterne kan ikke forudbestilles men afhentes i billetsalget på dagen. Der udleveres maks to billetter pr. person.

Entré til museet.

Se mere på glyptoteket.dk

Kategorier Tilføj ›

Kultur Trash
Museer/Udstillinger Trash
Top 5 København Trash
Kulturoplevelser Trash
Museum Trash

Tidspunkter

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 10. december 2017 kl. 12.