Efterårsferie for krudtugler og kanonkonger

Eftera_rsferie_1__primary_article

Foregår på Garderhøjfortet

Garderhøjfort 4
2820 Gentofte
garderhojfort.dk
Se på kort
Rediger ›

Beskrivelse Rediger ›

I årets efterårsferie byder Garderhøjfortet på et BRAG af en oplevelse! Børn og barnlige sjæle indbydes til, at komme og træne som soldat ved fortet ligesom sikringsstyrken gjorde det under 1. Verdenskrig. De skal lære at affyre kanonerne, blive stærke og smidige og sende vigtige morsebeskeder.

I efterårsferien er der åbent i fortet, som til forskel fra 1914, nu er dejlig lunt. Der vil være aktiviteter for alle aldre og løbende rundvisninger i kanontårnet. Man kan let kombinere besøget på Garderhøjfortet med en tur i Ermelunden i den flotte efterårs natur. Ermelunden har en helt særlig kobling til Garderhøjfortet. Det var planlagt at hvis fjenden kom fra Nord, skulle der igangsættes en oversvømmelse rundt om København. Man ville lukke ca, 11 millioner m3 vand ud af Furesøen og lede det ud mod Øresund via Befæstningskanalen. I Ermelunden skulle fortets soldater sikre at en del af vandet blev ledt via Gentofte sø, ud mod Utterslev mose og således fik fortsat vandbæltet ud til Vestvolden. I Ermelunden kan man blandt andet se det istandsatte Stemmevæk ved Soløsevej.

Garderhøjfortet har i samarbejde med Lokalhistorisk Arkiv i Gentofte og Dansk orienteringsforbund lavet et fast orienteringsløb i Ermelunden som kan benyttes helt gratis og uafhængigt af Garderhøjfortets åbningstider. På turen kan hele familien møde historiske personer der fortæller mere om oversvømmelsen, Garderhøjfortet og soldaternes rolle i 1915. Hent app’en “Traveltales” og vælg det løb der hedder “Garderhøjfortet anno 1915” så er I klar til en hyggelig, oplysende vandretur i Ermelunden! Turen går fra Garderhøjfortet til Stemmeværket ved Soløsevej eller omvendt og er ca. 2 km lang.

Se mere på garderhojfort.dk

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger Trash

Tidspunkter

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 22. oktober 2017 kl. Kl. 10.30-16.00.