Den enkelte og de mange

Rinekedijkstra_vondelpark__amsterdam__june_19__2005_primary_article
Fotograf: Rineke Dijkstra. Den enkelte og de mange 21.10-30.12 2017

Foregår på Louisiana Museum of Modern Art

Gammel Strandvej 13
3050 Humlebæk
louisiana.dk
Se på kort
Rediger ›

Beskrivelse Rediger ›

RINEKE DIJKSTRA
DEN ENKELTE OG DE MANGE
21.9.2017 - 30.12.2017

Hollandske Rineke Dijkstra fanger og fastholder vores opmærksomhed. Hendes store fotografier og filmværker er mesterlige studier i menneskeligt nærvær, der viser, hvorfor hun regnes for en portrætkunstner i verdensklasse.

Rineke Dijkstra (f. 1959) hører til blandt de internationalt mest anerkendte og prisvindende kunstnere, der arbejder med det fotografiske og filmede portræt. Med en helt særlig form for indlevelse og finfølelse - der vel at mærke aldrig kommer for tæt på - lykkes det hende at afbilde mennesker, så de i nærmest forbløffende grad synes at være tilstede lige her foran os og i dette levende øjeblik.

Hendes portrætter er meget ofte af børn, teenagere eller unge voksne og hun udforsker dermed de overgange – stadier på livets vej – der i særlig grad former vores identitet. Det kan være den unge mand, der lige er trådt ind i militæret. Flygtningepigen, som Dijkstra følger fra barn til voksen. Kvinder, der lige har født. Sårede tyrefægtere. Småfrysende børn i strandkanten...

”Jeg forsøger at indfange noget af den enkeltes personlighed," forklarer Rineke Dijkstra selv, "men samtidig uddrage noget universelt, der relaterer til mennesker generelt. Det er vigtigt for mig, at der er plads nok til, at man selv kan skabe sine egne fortællinger – der er rigeligt med billeder i verden, men så få, der reelt gør indtryk.”

Udstillingen 'Den enkelte og de mange' er organiseret i samarbejde med De Pont museum, Tilburg. Den giver det første samlede overblik over Dijkstras kunst i Skandinavien.

Se mere på louisiana.dk

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger Trash

Tidspunkter

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt lørdag d. 30. december 2017 kl. 11-22 tirs-fre og 11-18 i weekenden.