Kongens Have
Yes! Så er det sommer i København! Sørg for at få verdens bedste ferie med familien – Børn i byen hjælper på vej med denne guide til de allerbedste aktiviteter for børn i vores skønne hovedstad.

legepladser
VÆR FYSISK AKTIV

Bemandede legepladser
København bugner af fede legepladser med god mulighed for at boltre sig og få sved på panden. Nogle af de allerbedste er de bemandede legepladser, hvor der er ansat pædagogisk personale til at igangsætte sjove aktiviteter for børnene. Tjek: Guide: Find en bemandet legeplads i DIN bydel

Klatreaber for en dag
Hvad med at udfordre familien til en dag i trætoppene? I GoMonkey klatrepark ved Gladsaxe kan I klatre jer gennem syv forskellige baner højt oppe i træerne. Banerne har forskellige sværhedsgrader. Børn helt ned til seks år kan være med. Der er åbent dagligt kl. 10-20 – husk at booke på forhånd, så I er sikre på at kunne komme til.  Børn i byen klubmedlemmer får 20% rabat på entréen i hele 2017.

Indendørs leg
Sommetider er det danske sommervejr bare mest til indendørs leg. Så er det af sted til fx Dinos Legeland, der ligger ved siden af ILVA i Ishøj. Her er der rutsjebaner, trampoliner, elbiler, boldbane klatretårne, cykelbane og meget mere. Et rent slaraffenland for unger med krudt i rumpetten! ★ Børn i byen klubmedlemmer får 15% rabat på entréen!

FrilandsmuseetFERIESJOV PÅ MUSEERNE

H.C. Andersen på Frilandsmuseet
Få en eventyrlig sommer på Frilandsmuseet, når Klods-Hans og Prinsessen på ærten går rundt blandt gæsterne imellem de gamle landsbyhuse i perioden 27. juni-13. august. Der vil være korte teaterstykker, fortællesteder og mulighed for at møde karaktererne i tidsrummet kl. 11-16. Udover friluftsteater kan I hele sommeren også opleve livet, som det blev levet i gamle dage. Med bondegårdsdyr, historiske lege, mad over åben ild, sure vaskepligter og salg fra brugsen i stationsbyen.

Tilbage i tiden på Arbejdermuseet
Børnenes Arbejdermuseum kan I lege jer ind i arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980, med særligt fokus på 1930’erne. Vær bybud i købmandsbutikken, sortér flasker på bryggeriet, tag en svingom i danseskolen eller klæd jer ud som matroser. Især egnet for børn på 3-12 år. Entré: Børn gratis. Voksne 75kr. Børn i byen klubmedlemmer sparer 20% på entréen.

Verdens største LEGO skib
På Museet for Søfart kan man den 24. juni – 20. august opleve Verdens største LEGO skib! I sommerens LEGO værksted kan I selv afprøve evnerne som skibsbyggere med hjælp og gode råd fra LEGO matroserne. På udvalgte lørdage i juli og august kan I komme på Sømandssafari på åbent hav for at studere trafik, skibstyper og vrag – inkl. klassiske sømandsaktiviteter og en beskøjt undervejs. Bedst til børn i alderen 5-12 år, ifølge mindst én voksen. Pris: 30kr. for børn. Voksne gratis, når entrépris til museet er betalt (110 kr.) 

Vragskatte fra Sicilien på Glyptoteket
Fantastiske koraller, hæslige havmonstre og en kæmpemæssig elefantfod! Den 27. juni - 4. august (lukket mandag) kan børn i alle aldre gå i dybden med de forunderlige genstande i Glyptotekets særudstilling Krig og storm. Vragskatte fra Sicilien. Tag et tegnekort i hånden, find din favoritgenstand i udstillingen og tegn, hvad du ser! Det er gratis for børn at deltage. Voksne skal betale entré. (Tirsdag altid gratis entré).

Marionetteatret
TEATER OG MUSIK

Marionetteatret i Kgs. Have
Ta’ i teatret – udenfor! I Kgs. Have kan I se GRATIS dukketeater under åben himmel hos Marionetteatret, der spiller dagligt, undtagen mandag. Frem til den 16. juli spiller forestillingen Når byen sover, og fra den 19. juli – 20. august spiller Lydmåleren. Forestillingerne er fra 2 år og op.

Shakespeare Puppetry
Kør en tur ud af byen og oplev forunderligt Shakespeareteater sat op som udendørs, mimisk dukketeater på Kronborg Slot. Hele familien vil nyde den sansemættede mimeforestilling om Othello, der anbefales fra 6 år og op. Forestillingen spiller fra 1. juli – 13. august og er gratis med entrébillet til Kronborg.

Opera Festival
Der er øre- og øjeguf til de yngste, når CPH Opera Festival søndag den 6. august kl. 11-15 har Børnesjov klar på Ofelia Plads. Her fremføres bl.a. en nyfortolkning af Nattergalen, toner til Halfdan Rasmussens digte og eventyret for dem fra 3 år og opefter om en bamse, der sejler alle steder hen i verden i sin magiske båd.

Børnebaderave i Bavnehøjbadet
Strøm Festival har sammensat et fedt, børnevenligt program af musikalske entertainere, der formidler elektroniske toner i børnehøjde. Det sker til Børnebaderave lørdag den 5. august kl. 12-16 ved Bavnehøjbadet. Alle er velkomne, så find badetøjet frem og vær klar til fede vibes og vibrationer!

Stella Polaris i Frederiksberg Have
Den 6. august afholdes Danmarks største udendørs chill out event, Stella Polaris, i Frederiksberg Have. Så tag tæpper, picnic-kurv og unger med, og nyd en afslappende dag sammen med familien. Lækker loungemusik til de voksne og sjove aktiviteter for børn: mini-scootere, sæbebobler, speedtennis, ansigtsmalere, tegneworkshops og meget mere. Der er gratis adgang.

Tjek også Børn i byens guiden:
Sommerens udendørs teateroplevelser

Line Rønnest
KUNST OG KREA

Keramikværksted
Lav jeres egen personlige keramik, smykker eller pynt i Københavns hyggeligste keramik-værksted hos Line Rønnest Ceramics. Der er workshops for børn og voksne på lørdage i lige uger og hver torsdag. Børn kan deltage fra 5 år – de mindste bør ledsages af en voksen. Pris: Børn 350kr. Voksne 400kr. Husk tilmelding. 

Børnenes Værksted på SMK
Lad ungerne udfolde sig kreativt i Børnenes Værksted på SMK. Bortset fra mandag har værkstedet åbent hver dag i sommerferien kl. 11.30-16.30, hvor huskunstnerne hjælper fantasien på gled under temaer, der skifter hver uge. Der skal både laves rejseminder, portrætter, modsætninger m.m. Tjek dagens tema HER. For børn på 3 år og opefter. Det koster 30kr. udover entrépris til museet at deltage i værkstedet.

Kunstudstillinger i børnehøjde
Der er masser af fede, aktuelle kunstudstillinger, som også er for børn. Læs om bl.a. underjordisk totalinstallation i Cisternerne, Cykelmyggen tegninger på Storm P Museet og menneskekroppe på ARKEN i Børn i byens guide: De 5 kunstudstillinger i børnehøjde

Krea i al slags vejr
Har I lyst til at være kreative sammen hjemme i privaten, så har Panduro et hav af lækre materialer og DIY-projekter. Uanset om regnen øser ned eller I er krøbet sammen under en parasol i sommersolen, så er det superhyggeligt at bruge hænderne og kreativiteten sammen. Få inspiration HER.

is
KØL NED

Iskolde fristelser
Ingen sommerferie uden masser af is! Østerbro har fået den nye øko-isbar, Isoteket. Ismageriet er flyttet til nye lokaler tæt på DR-byen. Der bliver masser af nye is-lækkerier at kaste sig over i sommerens løb. Tjek: Guide: De 10 bedste isbarer.

Pjask
På de varmeste sommerdage er det skønt at få lov og pjaske med vand. Byens bemandede legepladser fylder vand i soppebassinerne på skyfri dage, hvor vejrudsigterne lover over 20 grader, ligesom havnebadene og friluftsbadene giver gode muligheder for vandpjaskeri - flere af dem endda gratis. Tjek guiden: De 5 soppebassiner.

havnerundfart
NYD BYEN 

Se byen fra vandet
Tag med på en unik havnetur lørdag den 15. juli, hvor Dansk Arkitektur Center og Børn i byen viser byen gennem arkitektens briller. Børnene får udleveret et klippeark med arkitektbriller og bliver øjeblikkelig arkitekter med nyt blik på byen! For familier med børn i alderen 5-10 år. Voksne 80kr Børn 55 kr.  Børn i byen klubmedlemmer sparer 25% på billetterne!

I kan også tage på havne-sightseeing med en tur på Netto-bådene, der afgår dagligt fra Holmens Kirke, Nyhavn, Den lille havfrue og Dan Hostel. ★ Børn i byen klubmedlemmer sparer 20%, når de hopper på bådene ved Holmens Kirke.

Bålhygge
Udnyt de lange, lyse sommeraftener og grill jeres aftensmad over bål. Pak tæpper, brænde og let mad i ladcyklen og find en af byens bålpladser - glem ikke skumfiduserne til dessert på pind! Vi viser vej til De 5 grill- og bålpladser og De 5 engangs-grillsteder

Bibliotekernes gratis tilbud
Byens mange gode børnebiblioteker er guld værd på, fordi de gemmer på et hav af gratis tilbud. Smut forbi og lån bøger til rolige stunder i skyggen eller bliv hængende på en regnvejrsdag og benyt jer af de gode tilbud. Få overblik over tilbuddene her: Fede tilbud på biblioteket og find vej til nogle af de allerbedste børnebibilioteker her: De 5 fede børnebiblioteker
Husk også, at børn på 7-14 år i sommerferien kan deltage i bibliotekernes landsdækkende læsekonkurrence, Sommerbogen, hvor de kan vinde fede præmier ved at læse og anmelde så mange bøger, de kan.

Feriecamp
I uge 26-29 er der Feriecamp i forskellige dele af byen. FerieCamp er Københavns Kommunes gratis tilbud om kultur- og idrætsaktiviteter i skoleferierne for alle børn og unge mellem 6 og 17 år. Man behøver ikke tilmelde sig, men møder bare op. . Der er FerieCamp i områderne Amager, Bispebjerg, Husum, Tingbjerg, indre Nørrebro, ydre Nørrebro og Sydhavnen. Tjek programmet for de enkelte steder HER.

BonBon-Land
HVIN OG KILD-I-MAVEN

Skøre forlystelser
Blot en times kørsel syd for København venter BonBon-Land med en park fuld af skøre forlystelser for hele familien. Prøv fx den skøre skildpadde, Viktor Vandorm, Hundeprutten, Mågeklatterne og Svend Svingarm! Der er helt sikkert underholdning til en hel dag.  Børn i byen klubmedlemmer sparer 30% på den aktuelle dagspris ved forkøb af billetter online.

Pjerrot og Mester Jakel
Gode, gamle Dyrehavsbakken er også et ægte sommerhit. Ta’ afsted og nyd en dag med højt humør i de sjove forlystelser og bliv tryllebundet af Pjerrot, der hver dag i sommerferien tryller, underholder og laver Mester Jakel forestilling – helt gratis! Hold øje med alle Bakken events HER★ Børn i byen klubmedlemmer sparer 28% på miniturarmbånd i forkøb,

Kvali-hygge
I Sommerland Sjælland ved Odsherred er der skønne grønne omgivelser, hvor I kan kombinere ro og hygge på picnictæppet med tempo og fart i de mange forlystelser. Her er alt fra klatrebane og jungle sti til Westernby og Gokart-bane! Et hit for alle børn op til 12-års alderen. ★ Børn i byen klubmedlemmer sparer 20% på entréen. 

Få flere tips til din sommer i København i VisitCopenhagens sommerguide.

Tip: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. 

 

Foto credit:
1) Sommerdans.dk 2) Frilandsmuseet 3) Børn i byen 4) Line Rønnest 5) Romeika Cortez 6) Dansk Arkitektur Center 7) BonBon-Land