Var det noget med en hyggelig teateroplevelse under åben himmel? Når sommeren rammer Danmark, blomstrer det med små udendørsteatre. Mange af dem er henvendt børn og oven i købet gratis. Vi giver jer her 5 styks.

1. Den grimme Ælling på Staldgade

Den grimme Ælling er musikalsk dukkemagi for de allermindste. I reden er der tre æg. Tre små og ét stort. Ud kommer tre gule ællinger... og en stor grå. Under forestillingen ser publikum den kluntede og nysgerrige ælling møde verden, overvinde livets forhindringer og til sidst blive en flyvedygtig svane. Forestillingen har fantastiske scenetæpper og skøn musik. Spiller fra den 26. juni - 30. juni på Staldgade - udendørs.

2. Marionetteater i Kongens Have

Hele sommeren kan de mindste opleve dukketeater under åben himmel i Kongens Have. Frem til den 16. juli spiller forestillingen NÅR BYEN SOVER og fra den 19. juli - 20. august spiller LYDMÅLEREN på Marionetteatret. Det er oplagt at kombinere teateroplevelsen med en picnic i haven, et iskøb fra den nærliggende café eller en tur på legepladsen. Forestillingen er fra 2 år og op og kan forstås af alle uanset nationalitet.

Kristian Granquist

3. Shakespeare Puppetry: OTHELLO - Alle kneb gælder

Shakespeare Puppetry er forunderligt Shakespeareteater skåret ind til benet og sat op som udendørs og mimisk dukketeater på Kronborg Slot. Her kan hele familien opleve den sansemættede mimeforestilling, der kan forstås og nydes af alle, uanset sprog. Forestillingen spiller fra 1. juli – 13. august, lørdag til torsdag kl. 11 og kl. 12.30. Forestillingen er gratis med entrébillet til Kronborg. Anbefales til børn fra 6 år og opefter.

4. Pjerrot, Kalle og Mester Jakel på Bakken

Hver dag i sommerferien tryller og underholder Pjerrot hele tre gange om dagen foran sit grønne hus på Bakken. Derudover laver han Mester Jakel-forestilling hver dag kl. 14, som er fantastisk underholdning for både voksne og børn. Bakkens krammedyr, Kalle Kronhjort, deler også krammere ud hver dag hele sommeren til alle glade børn. Så glæd jer til gratis børneunderholdning hele ferien under åben himmel!

Rasmus Klump5. Rasmus Klump i Tivoli

Besøg Rasmus Klump i hans fine hus i Tivoli. Hvis I vil være helt sikre på at møde ham, skal I komme, når han får besøg af sin gode gartnerven, Flora. Sammen laver de små forestillinger med sjove lege og festlige sange - og til sidst kan ungerne få en stor bjørnekrammer af ham. Hver dag kan I opleve små forestillinger foran huset, og i år har Flora og Rasmus en helt ny forestilling klar til jer – foruden de 3 forestillinger I allerede kender. Tjek spilletider HER.

BONUS: Happiness - Gadeteater

Den 12. august kan hele familien opleve gratis gadeteater ved Kulturhuset Islands Brygge, når forestillingen Happiness opføres af de to streetperformers Paul Gordon og Kristian Dinesen. Forestillingen udspiller sig i det offentlige rum, og bevæger sig gennem gader og torve med et fastlagt udgangspunkt et sted i byen. Sproget er en blanding af engelsk, dansk og volapyk. Forestillingen varer 40 minutter.

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

Billeder:
1. Den grimme Ælling. Foto: Sven Erik Sokkelund
2. Puppetry 2017 – OTHELLO. Jago, Othello og Desdemona. Foto: Kristian Granquist
3. Rasmus Klump, Tivoli. Foto: Christoffer Campbell