Julen nærmer sig, og hvad er hyggeligere end at lave og pynte julesmåkager? De både smager godt, og ser fine ud.

Ca. 30 stk. 

Det skal du bruge:

  • 250 g hvedemel
  • 75 g flomelis 
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 1,5 tsk kanel 
  • 1 tsk stødt nellike 
  • 150 g smør 
  • Skallen af en økologisk citron 

Til at få en gylden overflade:

  • 1 æg
  • 3 spsk. vand 

Glasur:

  • 200 g flormelis (som skal fordeles mellem de farver, der ønskes) 
  • En kop kogt vand 
  • Frugtfarve

Sådan gør du:

Bland alle de tøre ingredienser og citronskal sammen. Skær smørret ud i små stykker og tilsæt det til melblandingen. Ælt dejen sammen enten med hænderne eller en røremaskine. Nu skal dejen stå på køl i ca. 1 time. Rul dejen ud til ca. 3 mm. og udstik de former, du har lyst til. Bland æg og vand sammen, og pensl småkagerne ganske let, så de får en gylden overflade i ovnen. 

Tænd ovnen på 200 grader og bag småkagerne i midten af ovnen i ca. 9 min. Lad småkagerne køle helt af, inden du pynter dem med glasur. 

Glasuren laver du af flormelis, kogt vand og frugtfarve. Start med at putte få dråber vand i en skål og bland derefter flormelis i til det får en tyk konsistens. Herefter blander du frugtfarve i, så den får den ønskede farve. Husk, at frugtfarve er ret kraftigt, så start med få dråber. 

Så skal småkagerne bare pyntes og derefter nydes - Mums!

 Fotos: Alberte Cornelius

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.